03/17/11 14:30
(http://eneya.wordpress.com/)

Полицейска лудост

Сюрреализмът по българските ширини достига някакви нови висини.
Осве, че полицията има право да бие бременни и деца по протестите, сега се реши, че опасните животни, които застрашват кортежите, трябва да бъдат отстрелвани, както и шофьорите, които карат насреща срещу „държавните мъже“.

Гардовете на НСО ще могат да стрелят по автомобили, ако преценят, че водачите им създават реална опасност за охраняваните държавни мъже. Позволява се и стрелба за защита при нападение от опасни животни.

Подобна титанична… да де, мисъл, трябва да бъде оценена по достойнство.

- Първо, опасни животни в ми е много интересно какво се дефинира.
Не си спомням из София да вилнеят носорози. Всъщност из България като цяло има сериозна липса на споменатите животни. От друга страна, с тази промяна, може да се оправдае отстрелването на редки животински видове…
Та искам да знам какво точно ще отстрелват.
- Второ, по принцип поведението на споменатите кортежи е в най-добрия случай, подлежащо на критика. Сега, като си представя, че тези ще имат право и да стрелят… нещата бързичко ще станат кървави.
Извинете, колко точно нападения над кортежи е имало до този момент?
Има 31 КАТАСТРОФИ, от които уж 7 са по вина на кортежираните. Останалите са катастрофи, без умисъл за нападение.
Да разбирам ли, че за следващата година ще има 31 нещастни случаи, в които катастрофите ще бъдат далеч по-тежки (виждали ли сте как спира кола с простреляни гуми?), да не споменаваме, че не става ясно какво ще се случва в подобни ситуации, в които охранителите смятат, че са нападани? Стрелба в градски условия… пешеходци, деца…
Още повече се притеснявам какво ще става на междуградски… без разрешение за стрелба, има достатъчно примери за „прекрасно“ поведение на депутати и охранители, сега съвсем ще стане панаир.
Наредбата е най-малкото безотговорна.

Преди време писах, че депутати освен много, ама много права, имат и ужасно много задължения. Разбира се, спазването им, на практика, е повече от повърхностно, едва ли не концерт по желание, но за сметка на това правата им стават все повече, по-безконтролни и безкрайни. На тях и на полицията.
Една перфектна симбиоза, в които се подхванват и пазят, превръщайки се в чудовищно израждане.

Впечатлението, че всеки, който НЕ е редови гражданин има абсолютно всички възможности да злоупотребява както си поиска с благословията на Борисов и закона, не е случайно.
Не знам последния какво мисли за мандата си, но според мен наред с тъпата спортна сграда, последните години приеха толкова плашещи и ужасяващи промени и поправки в наредбите и законите, че аз се чудя дали нещата не вървят към Мурабакване. Или се надявам…


Filed under: абсурдно, политическaта отговорност Tagged: абсурди, безкрайни права, безотговорност, катастрофи, оръжия, политици
Публикувана на 03/17/11 14:30 http://eneya.wordpress.com/2011/03/17/midtown-madness/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване