03/21/11 12:34
(http://ruslantrad.com/)

Йеменските дни на гнева (видео)

Йеменски дни на гнева. Това определение напълно пасва на последните събития от тази арабска страна (които не са от вчера), ставаща свидетел на огромни протести срещу властта на Али Абдулах Салех през последните два месеца. Вместо да се оттегли като герой за страната си, която той обединява, Салех постъпва като типичен диктатор и извършва грешката, от която няма връщане назад – упоритост за оставане на власт, потушаване на бунтовете и безразсъдно обвинение към протестиращите, че са агенти на Ал Кайда, с което иска да привлече на своя страна западните сили.

Днес положението е по-различно. Над 150 000 души са по централните улици на Сана, а от днес и град Аден, главния опозиционен град, най-накрая се присъедини към революцията, въпреки спомените от репресии от 90-те години. Предаването Inside Story по Al Jazeera имаше наскоро епизод, посветен на Йемен и дните на гнева там.

Публикувана на 03/21/11 12:34 http://ruslantrad.com/?p=8308
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване