03/21/11 06:57
(http://www.kenanoff.com/blog/)

Часът на Средновековието – тази събота!

Хиляди години, поколения хора са се стремили да прогонят тъмнината. Плюйте на предците си и на цивилизацията и в събота, 26 март в 20:30 стойте на тъмно, за да може ПАВЕЦ Чаира да поработи на пълна мощност в помпен режим и да похаби 80 000 kWh (това става ако потреблението на електроенергия вземе че рязко спадне). Неофициалното наименование е „Часът на Средновековието“ и отвсякъде ви го рекламират (явно има бюджет). Исканията са правителствата по света „да предприемат реални стъпки срещу промените в климата“. Това преведено на нормален език означава, че искат политиците да използват ограничения и данъци, за да предотвратят използването на ресурси, по този начин ограничавайки свободата и възможностите ни да създаваме възможности и технологии за следващите поколения. Именно крушката (като едно от най-великите изобретения изобщо) е избрана като символ на „злата цивилизация“, която трябва да премахнем.

Аз смятам да отбележа Human Acheivement Hour. По това време ще запаля всички лампи, които мога в знак на признателност за поколенията, направили възможно да съществува цивилизацията ни (включително и еко-тата) и изобщо да можем да гасим и палим каквото искаме. За да участвате и вие в  Часът на човешките постижения, имате нужда само да прекарате този час, възползвайки се от постиженията на столетия и хилядолетия цивилизация, капитализъм и откривателство. Съберете се с приятели в затопления си дом, погледайте телевизия или почетете книга, вземете горещ душ, ползвайте тоалетната, изпийте една студена бира от хладилника, обадете се на приятел по телефона или просто послушайте музика.

P.S. В подкрепа на Часа на Средновековието, Калин Вельов, Миленита, Д2, Тролите, Антони Дончев, Марина Господинова и Венцислав Благоев едновременно ще изнесат концерти в София и Перник. Докато разни доверчиви хорица стоят на тъмно и мислят колко е хубаво без ток, ДеДве ще пуснат няколко киловата ток през колоните и ще викат под прожекторите…

P.P.S. За мисълта на еко-сектантството – иронично – само за себе си. Коментар на стената на Human Achievement Hour във Facebook от някакъв привърженик на тъмната страна:

Всичко е ясно…


Споделете в Twitter | Споделете във Facebook

Все още няма коментари, така че можете да сте първи!

| | Абонирайте се за нашите публикации по RSS или email или Facebook

Публикувана на 03/21/11 06:57 http://feedproxy.google.com/~r/kenanoff/~3/r3yp5e3lkNg/1931
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване