03/28/11 08:41
(http://vasvalch.com/)

Хедхънтинг с пица

Търсенето на качествени служители винаги е трудна задача. Затова компаниите използват всякакви съвременни начини за привличане на квалифицирани кадри. Но обмисляли ли сте възможността за хедхънтинг с пица? Преди да си помислите, че кризата вече е променила и начина за набиране на кадри, нека да поясня: става дума не за обикновена, а за “цифрова пица”.

pizza digitaleНемската рекламна агенция Scholz&Friends търси кадри за дигиталния си екип в Хамбург. Тактиката, която използват, е доста интересна: агенцията създава “дигитална пица”, която получават екипите на водещи творчески екипи в града. Върху пицата с помощта на доматен сос се изпича QR код, който отвежда към онлайн обява за работа.

Подходът е интересен, защото е дискретен, забавен, а и затвърждава имиджа на агенцията като “люпилня” за интересни творчески идеи. Кампанията тече в рамките на 4 седмици, а резултатите са доста добри: проведени са 12 интервюта с квалифицирани кандидати, а двама от тях започват работа. Подходът на Scholz&Friends за пореден път показва на колко много места може да се използват QR-кодовете и как това да стане интересно. По-долу може да видите видео от кампанията – за жалост, само на немски:



Още по темата:

  1. Рентгенова реклама
  2. Рекламната агенция за вас!
  3. BMW с нова форма на подсъзнателна реклама

Публикувана на 03/28/11 08:41 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/UQiNcMbaHfA/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване