03/30/11 15:21
(http://www.gorichka.bg/)

Осем бизнес идеи, направени от боклуци

В България не вярваме в потенциала на боклука и просто го събираме на поляните. Но по света има хора, които не си клатят краката, ами събират боклука и го превръщат в ценни неща, които продават и печелят пари. Направихме селекция от няколко такива, с надеждата че един ден и в Суходол ще се роди предприемчив боклукчия.

1. Emeco

emeco

Emeco правят стилни столове от рециклиран алуминий. Столът в ляво на картинката е направен от 111 празни кенчета от кока-кола. А столът в дясто е направен от rPET или Recycled Polyethylene Terephthalate или просто рециклирани пластмасови бутилки.

2. Narwhal.

narwah

Пичовете от Narwhal (не знаем как се произнася) събират стари вратовръзки и им дават нов живот под формата на портмонета, калъфки за документи, гривни и други. Хитро.

3. Hello Rewind

hellorewind

Старите тишърти се превръщат в калъфки за лаптопи, айпади, айподи. В манхатанското ателие на Hello Rewind събират тениските, от които всички имаме в повече, и ги превръщат в нещо ново. Приходите от продажбите пък отиват за борбата с трафика с жени в САЩ. Много яко.

4. RecyclingZychal

zychal

Традиционно вБългария използваме чадърите против дъжд и против дисиденти. В RecyclingZychal събират използваните и счупени чадъри за да направят от тях дрехи, аксесоари и играчки за хора и за домашни любимци.

5. Escama Studio

escama

Escama Studio правят велики аксесоари и бижута, използвайки два компонента: 1. боклук, 2. труд от хора в трудно положение. Резултатът е впечатляващ.

6. TerraCycle

terracycle

Девизът на TerraCycle е “Outsmart Waste”, а ние сме им супер фенове. Те са решили да се заемат с боклука, който не може да се рециклира по обикновен начин, например продукти съставени от няколко материала, които не могат да бъдат разделени. От тях правят много и най-различни неща и са станали толкова популярни, че вече зареждат дори Wal-Mart.

7. Patagonia

patagonia

В нашия блог класации без Patagonia не пускаме. В книгата им пише, че когато са поръчали екологичен анализ на продуктите, с които работят с изненада са открили, че памукът е най-вредният материал, който използват. Не им е отнело много време да стигнат до старите пластмасови бутилки и да започнат да правят изключителни качествени и удобни чудеса от тях. Тази обувка е направена от боклук.

8. Nike Trash Talk

nike1

Това пък е обувката, която Nike правят с изрезки и отпадъци от производството.

За ееей такива неща ще си говорим на Форум Бизнес на 14 май 2011.

Публикувана на 03/30/11 15:21 http://blog.gorichka.bg/?p=3512
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване