04/01/11 12:17
(http://ruslantrad.com/)

Руслан Трад е предводител на секта и е горд с това

Според сайта Novinitebg.info съм предводител на секта и то тайна:

През изминалата нощ в цялата страна се проведе специализирана акция “Приятелите”. Акцията продължава и в момента и цели разбиването на тайна секта, пуснала пипала по всички институции, фирми и организации.

За момента е задържан един от лидерите от средните нива в организацията. Според източници от МВР задържаният е Руслан Трад, който до сега е оставал извън полезрението на службите, работейки като обикновен блогър.

Сектата е интернационална и носи името “Приятелите на Джошуа” . Действа като всеки неин член цели да създаде около себе си максимално голям кръг от приятели. Целта е хората да повярват в искреното приятелство и да имат безрезервно доверие към “водача” си.

Организацията е изградена йерархично и всеки “водач” получава заповеди от по-горното ниво. Задачите за изпълнение изглеждат прости и безобидни като: “Убеди приятелите си, че цените на бензина са високи”, “Накарай хората си да мислят, че в твоят град е много мръсно”, “Убеди твоята група, да протестира против изкуствените торове” и други подобни.

Все още не се знае каква е крайната цел на сектата, но се предполага, че чрез стотици малки задачи лидерите на организацията имат възможност да дестабилизират цели държави или да водят тяхното развитие в конкретна посока.

По време на разпита задържаният Руслан Трад е обяснил, че вербуването на “приятели” е ставало по различни начини като: покани за бира или кафе, редовна комуникация през социални мрежи, покани за съвместни посещения на групови мероприятия, занимания с танци, фитнес, аеробика и др.

Трад е признал още, че към момента сектата има влияние върху над 950 000 “приятелски единици”, като само той контролирал поне петдесет човека. Едва ли тези хора осъзнават, че техният приятел блогър всъщност е техен водач.

 

В първия момент си казах “какво по дяволите!?”, докато не натиснах линка под текста “още подробности” и не разбрах, че е първоаприлска шега. Точно в този момент избухнах в смях, който още ме държи!!! :)

Не разбрах кой е написал шегата, поне предполагам още, но искам да му/й благодаря, защото се почувствах много хубаво и разбирам, че наистина имам приятели! Ако това е моята секта, с радост се наричам неин водач!

Благодаря:)))

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване