04/10/11 09:47
(http://ruslantrad.com/)

Кои са тези хора, които стрелят по протестиращи в Сирия?

Положението в Сирия става още по-загадъчно и мътно, след като събитие от последните дни хвърли допълнителна сянка. Докато протестиращите вървят по улицата се появява бяла кола, без номер. От нея започва безразборна стрелба по тълпата, стрелецът е с шал на лицето и не се вижда.

Държавната телевизия показа клипа (YouTube), заснет от един от протестиращите, след това Al Jazeera, като последваха дискусии, продължаващи и сега – кои са тези хора, на кой е колата и защо стрелят по хората? Според очевидци това не са хора на тайната полиция. Местните хора заявяват, че колата няма номер и е излязла насред тълпата, за да стреля по хората, докато тече протеста. В същия момент има сблъсъци и с полицията и първоначално не се обръща внимание на стрелбата. Очевидци казват, че са наемници – но на кого? Тайната полиция в Сирия обикновено не действа така, имат други методи и всеки запознат със страната знае това. Предполага се, че са араби от съседни страни, тъй като заловените в Хомс преди няколко дни се оказаха чужденци. Те стреляха от покриви на къщи в Хомс, като раниха и убиха няколко души. Има мнения и от двете страни – че са агенти на правителството и, че са чужденци. Важното е, че все още не се знае какво правят там и кой седи зад тях.

 

 

Публикувана на 04/10/11 09:47 http://ruslantrad.com/?p=8596
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване