04/18/11 09:06
(http://vasvalch.com/)

Циничният покорява света

Винаги съм знаела, че Марти Ангелов ще покори света. Все пак, той има отличаващ се стил на писане и достатъчно смелост да го използва, за да разказва добри истории. И под “добри” нямам предвид истории, които сте готови или искате да прочетете – имам предвид истории, които ви карат да мислите за разни важни неща и да откривате позабравени горчиво-сладки спомени.

Винаги съм знаела, че Cynical Speech е повече от блог. И се радвам, че сега мога да го прелиствам и да си играя на тото със страниците, за да попадна на разказ, който да прочета в леглото. Наистина, Циничният Елф е страхотна компания под завивките.

Ще ми се да мисля, че съм помогнала с нещо на Циничния, за да покори света. И сметнах, че на французите цинично-романтичното ще им хареса. Затова едно малко литературно четене на Айфеловата кула беше правилният избор. От високо думите звучат различно. Хората гледат малко странно, но какво пък – не е като да не сме свикнали. Вятърът отнесе гласа ми надалеч – вие ще кажете дали е успял да прелети километрите до София. Има нещо особено приятно в това да си представиш как мастилото на “Предпази ме от това, което съм” се превръща в звук и минава над главите на целуващи се двойки покрай Сена или се утаява в чашите с вино в някое крайулично бистро. Ехото се спира по улиците, пъхва се незабелязано под полата на някоя французойка, след което се оплита в пръстите на уличен саксофонист. Най-накрая си харесва някой мост, изчаква залеза и с убедеността на истинска drama queen прави грациозен плонж право в тъмната вода. От него остават само леки концентрични кръгове по повърхността…

Текстът заслужаваше тази разходка. А вие заслужавате да го прочетете, така че си вземете книгата.

Cynical Speech в Париж

Cynical Speech в Париж

Cynical Speech в Париж



Още по темата:

  1. Простотата ще спаси света
  2. На върха на света

Публикувана на 04/18/11 09:06 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/mET07_bDkEI/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване