05/05/11 14:32
(http://www.gorichka.bg/)

Какво ново при зелените бизнес герои?

Преди Форум Бизнес, решихме да проверим какво се случва с някои от бизнес лидерите, за които сме писали и които са ни пример и вдъхновение. Да хвърлим един бърз поглед кой в какво ново се е забъркал. Новините са много интересни:

Ивон Шуинар

Тази година г-н Шуинар става на 73 години, но изглежда няма планове за пенсия. Освен, че ходи за риба, катери планини, дава многобройни речи и интервюта и се среща с много други бизнеси, тръгнали по пътя на Patagonia. Най-новата творба на Шуинар е филмът 180° South, за който ви обещаваме да направим нещо и тук.

През останалото време Шуинар продължава да ходи на работа в офиса, както се вижда на тази снимка от централата на Patagonia.

chouinard

Рей Андерсън

За Деня на Земята преди две седмици производителят на рецилирани килими обяви, че през изминалата година 14 хиляди тона са били отклонени от сметищата благодарение на Interface, а въглеродните емисии на компанията са съкратени с 36% спрямо 1996 г. Рей върви уверено към осъществяването на най-амбициозната корпоративна цел някога, Мисия 0. Освен това Рей има нова книга - Business lessons from a radical industrialist.

ray1

Уилям Макдона

Пионерът на зеленото строителство и стандарта „от люлка до люлка” (C2C) писа в Twitter за един от последните C2C сертифицирани продукти - рециклирани марки със зелени послания пуснати от пощенските служби на САЩ.

stamps

Ричард Брансън

Лошото момче на британския бизнес и вдъхновяващ предприемач, обяви, че сам ще пилотира първата подводница от 50 години насам, която ще може да достигне най-дълбокото океанско дъно. Брансън е убеден, че новата му идея ще е от огромна полза за науката и за спасяването на океаните.

richard-branson-virgin-oceanic-submarine-2

Шай Агаси

Световният посланик на електромобилността продължава своя кръстоносен поход в Израел, Япония, Сащ, Дания, а вече и в Китай. Преди седмица компанията на Агаси Better Place подписа споразумение за разработване на електромобили за китайския пазар. Само месец по-рано първата от общо 40 станции за бърза смяна на батерии беше открита в Израел, и похвалена от правителството като важна стъпка към отказването от „вражеския” петрол.

shai

ФОРУМ БИЗНЕС
14 май 2011

РЕГИСТРАЦИЯ >>

Публикувана на 05/05/11 14:32 http://blog.gorichka.bg/?p=3976
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване