05/07/11 08:55
(http://vasvalch.com/)

Как помага технологията

Google-Chrome-LogoДобрите маркетолози знаят, че потребителят не си търси нова бормашина – той си търси дупка. Затова успешните кампании се фокусират повече върху ползите от продукта отколкото върху характеристиките му. В момента ми се налага да обяснявам това с много думи, но илюстрирането му с пример е толкова лесно – просто трябва да си Google :)

Компанията пусна ново видео за Google Chrome и отново бързо събра интереса на феновете. Историята мълчи дали малката Sophie Lee е плод на онази любов в Париж, която видяхме преди една година на Super Bowl :) Но първите години от живота й са разказани визуално по много приятен и докосващ начин – естествено, през услугите на Google.

Този тип видео работи, защото извиква силна емоция като разказва съвсем човешки истории. Google са го ползвали и преди, но когато нещо работи, защо да го сменяш? И, наистина, усещането за платформата става много по-човешко и топло. Изпълнението на клипа не е трудно, но сценаристите определено са се постарали, което си личи и по бързия viral успех – само за пет дни клипът вече е видян над 400 000 пъти и е споделен над 22 000 пъти в социалните мрежи (Viral Video Chart). За този успех със сигурност допринасят и феновете на Google, но популярността не се дължи само на тях. Накратко: фокусирайте се върху ползите и ще спечелите вниманието!



Още по темата:

  1. “Мъжът, на който вашият мъж може да мирише” се завръща
  2. Как Google да ти уреди интервю за работа
  3. Google с най-обичливата реклама на Super Bowl

Публикувана на 05/07/11 08:55 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/emb6HNR0GGk/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване