05/13/11 07:54
(http://www.azcheta.com/)

Как четеш: Джейн Костело

Валентина Маринова изчака с нетърпение времето до срещата си с Джейн Костело, за да й зададе своите въпроси и не пропусна да я попита за част от читателските й навици. Така че докато вие очаквате цялото интервю с хитовата британска авторка в петък следобед, вижте как чете Джейн Костело.

Как четете? По една книга или по няколко наведнъж?
Чета само по една книга. Обожавам четенето, но за съжаление напоследък не ми остава толкова време за него. Иначе чета всяка вечер – четенето е сред любимите ми занимания.


Подчертавате ли си пасажи от книги? Преписвате ли си любими цитати?
Не. Чета за удоволствие и забавление. Това, което ми харесва най-много в книгите, е, че ти позволяват да избягаш в един различен свят, който може да няма нищо общо с реалния ти живот. Освен това, за разлика от филмите и телевизията, книгата ти дава възможност да проникнеш в съзнанието на героите много по-дълбоко.

А как решавате коя книга да прочетете? Разчитате на приятелски препоръки или четете анотацията на гърба на четивото?
Мисля, че е комбинация от двете. От една страна, винаги си заслужава да се прочетат книгите, които приятелите ти препоръчват, а от друга, ако видя ревю във вестник или списание, също бих прочела конкретно заглавие. Освен това когато вляза в книжарница и си харесам книга, чета анотацията отзад и ако текстът там ме грабне, си я купувам.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване