05/13/11 08:01
(http://vasvalch.com/)

Съвети за млади маркетолози

free-pdf-bookПо-близките ми хора знаят за особения ми афинитет към числото 13. Когато пък датата се пада в петък, всичко е още по-хубаво. Затова изчаках един ден с обявяването на една полезна (надявам се!) книжка със съвети в помощ на току-що навлизащите в PR и маркетинг сферата. Все пак и на “старите кучета” някои неща може да са им полезни, така че разгледайте!

“Специалистите за младия маркетинг” е амбициозното заглавие на един проект на Тихомир Петров. Като един от “специалистите” ми беше доста приятно да съм част от екипа и да дам своите 2 цента по темата, отредена ми от Тишо. Няма да ви разказвам надълго и нашироко какво може да прочетете вътре – това, накратко, са основополагащите идеи по съответната тема, пречупени през призмата на нейния автор. А ето ги и тях:

  • Поли Козарова запознава с основните понятия за същността на маркетинга и ролята му, разликата и общите позиции между маркетинг и PR, както и още няколко интересни въпроса;
  • Радослав Цонов показва какво е модерният PR, къде е етиката в него и как Евгени Минчев се вписва във всичко това (ха, привлякох ли ви вниманието вече?!);
  • Моя милост се включва в книгата с малко съвети за блогове: защо трябва да ги имате, с какво могат да са полезни за корпоративни цели и personal branding и какви стратегии за събиране на аудитория можете да използвате;
  • Жюстин Томс дава бърз курс по социални мрежи и как те да служат на маркетинга. Ще четете не само за инструменти, но и за самата философия за ангажиране на потребителите и създаване на общност.
  • Евгени Йорданов печели интереса с плашещата, но изключително важна тема SEO. На човешки език той дава съвети за оптимизация на сайтове, контекстуална реклама в Google и още много неща, които изглеждат сложни, но са адски логични.

Ами, освен да ви поканя да свалите книгата, не знам какво друго да направя. О, да!!! Като я прочетете (или дори след като я прегледате набързо), оставете един коментар, за да знаят авторите накъде да се развиват и на какво да наблягат в бъдеще!

Свалете книжката оттук. Приятно четене!



Още по темата:

  1. Съвети по дигитален маркетинг от Херман Сакристан
  2. Ефективните маркетолози и ефективните кампании
  3. Съвети към "малките"

Публикувана на 05/13/11 08:01 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/EnOaNE5jImw/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване