05/19/11 07:16
(http://www.gorichka.bg/)

London calling: добри новини от острова

hope?Вчера се случи нещо хубаво. Консервативният премиер на Великобритания Дейвид Камерън обяви новия “климатечен план” на Острова, който е най-смелият и дългосрочен ангажимент поет в борбата с климатичните промени, от която и да е държава. Общото намаление на емисиите до 2050 г. трябва да бъде от порядъка на 80% спрямо 1990 г. (това сме го чували) но кабинетът на Обединеното кралство ще се ангажира с нова средносрочна цел от 50% до 2025 г. (това не го бяхме чували и то от политик). За пръв път правителство си постави обвързваща цел за периода след 2020 г. и за пръв път са обявени наистина смели ангажименти по отношение на възобновяемите източници (40% вятърна и приливна енергия) и електромобилите (14% от общия дял на колите по пътищата).

На високовъглеродния икономически модел, който властва над света откакто преди почти 300 години индустриалната революция започна точно от Острова е обявен шах.  Ако отново Великобритания ни изведе от него ще бъде по-яко дори и от втора английска купа на световното по футбол.

Публикувана на 05/19/11 07:16 http://blog.gorichka.bg/?p=4221
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване