05/25/11 07:58
(http://blog.emyto.net/)

Dear spamer!

Скъпи спамъре,

Знам, че връзката ни е неразривна и ще сме заедно цял живот, но все пак и ти знаеш, че храня топли чувства към твоята родителница, нали?

Повод за това писание (доста пъти отлагано) са навъдилите се спам коментари от българи. Не става въпрос за спам преведен с Google Translate, а за спам с цел “популяризиране” на български сайтове. С голямо съжаление виждам, че нашите пишман SEO-та се учат от, според мен глупавия, международен спамърски опит. Дори май някои ползват услугите или скриптовете на тези стари кучета.

Та, мили колеги, списващи блогове или поддържащи други сайтове с възможност за коментар. Имайте предвид, че коментари от типа:

Супер статия :) )) За първи път влизам тук и искам само да ви поздарвя за труда- яко местенце сте си спретнали тук и с удоволствие ще наминавам по често :) )

и линкът на коментатора е комерсиален сайт, то това не е комплимент към вас и вашия труд. Това е СПАМ! Гаден, шибан СПАМ! Такъв е и всякакъв вид почти безсмислени или нападателни и какви ли не подобни коментари, съдържащи линк към комерсиален сайт.

Хубавото, разбира се, е, че нито един от тези коментари не премина през ситото на блога ми. Просто си киснат за одобрение и ми дразнят окото.

Та:

Скъпи спамъре,
Не се мъчи! Няма да ти мине номера! Само ще те сърби гъза!

Скъпи коментатори в моя блог (колкото и малко да останахте поради моята голяма активност :) ),
Моля, в полето за линк към коментара слагайте САМО лични страници и други некомерсиални сайтове, които имат някаква връзка с вас. Ако линкът е към комерсиален сайт, коментарът трябва да е много ценен, за да види бял свят. Моля за разбиране, ако някой го отрежа без вина.

Поздрави,
Ему

Публикувана на 05/25/11 07:58 http://blog.emyto.net/?p=731
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване