06/20/11 14:00
(http://ruslantrad.com/)

#EndSH инициатива срещу сексуалния тормоз в Египет

#EndSH е Twitter таг, с който се обозначават всички публикации, свързани с инициативата срещу сексуалния тормоз в Египет. Идеята е да се постигне по-голяма популярност сред момичетата и обществото, като цяло. Разбира се, Египет не е единствената страна с подобен тип насилие – в инициативата участват неправителствени организации от Ливан, Йордания, Мароко, Емирствата, а дейно участие взима известната феминистка Надин Муауад.

Има създадена и карта на сексуалното посегателство над жени и момичета, HarassMap, също дело на египетски активисти. През компютър или мобилен телефон, момичета могат да съобщават за инцидент с тях или са станали свидетел на такъв, върху карта на Кайро (а скоро и в други градове). Случаите се обработват от екипа на сайта и се съставя доклад върху честотата на нападенията, вида им, кога са станали и в кои райони.

Друг сайт, посветен на борбата срещу насилието е “Приключенията на Салуа”. Авторите, след които Саула е реално момиче, което е избрано за говорител на кампанията в Ливан, публикуват материали срещу сексуалното насилие, как момичетата да се защитят от посегателство и полезни съвети за бита. Те пуснаха по случай кампанията за популяризиране на кампанията, този клип, призоваващ момичета, които са жертва на посегателство, да съобщават за това и да не запазват мълчание относно случилото се.

 

Във Facebook египетски активисти пуснаха събитие за 20 юни, в което за момента има над 1 200 участника. Ако искате да подкрепите инициативата на жените от Египет, може да пуснете съобщение в Twitter относно сексуалния тормоз с таг #EndSH.

Публикувана на 06/20/11 14:00 http://ruslantrad.com/?p=9460
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване