06/22/11 10:24
(http://vasvalch.com/)

Страх от социални медии

MOD VideoБританското правителство се справя доста добре с използването на социални медии, но явно е решило, че трябва да припомни основни правила за сигурността на гражданите. Наистина, потребителите често не преценяват правилно опасността от споделянето (или по-скоро личната отговорност за регулиране на настройките за сигурност) – затова е добре да се случват информационни кампании, които да напомнят за опасностите на прекомерното споделяне.

Точно това са направили от британското Министерство на отбраната. Кампанията им заслужава внимание – за първи път виждам държавна инициатива в такава насока на толкова мащабно ниво. Двата спота на кампанията се разпространяват онлайн и за момента печелят доста разнообразни коментари. От една страна са тези, които смятат, че хората вече достатъчно са свикнали с живота в социалните медии и могат да преценят какво да споделят. Аз спадам към вторите, които мислят, че напомнянето от време на време е добра идея. Вижте за какво става дума:

Двете видеа имат напълно хиперболизиран вид и не знам дали все пак не провокират повече смях, отколкото внимание – не знам доколко това е търсен ефект. Терористите с маски щяха да са актуални персонажи преди няколко години, но днес зрителите не ги виждат толкова често на екрана. Възможно е в самата концепция на клиповете да е залегнало желанието видеата да не отиват твърде далеч по плоскостта на страха и затова хуморът да се е оказал по-адекватният метод за комуникация. При всички положения, идеята държавата да се интересува и да информира гражданите е добра. Инициативата показва и една тенденция, с която маркетолозите трябва да се съобразяват: сигурността и запазването на “лично порстранство” в Интернет са все по-важни за потребителите и всяка кампания трябва да е ориентирана към това да не изисква твърде много – ключът е равностойната размяна на стойност срещу информация.



Още по темата:

  1. Има ли експерти по социални медии?
  2. Вдъхновение за социални медии
  3. Няколко изследвания за социални медии

Публикувана на 06/22/11 10:24 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/QKoG_KKdgsQ/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване