06/23/11 08:31
(http://velqn.com/)

Дупките – предай нататък!

Покрай истерията с паметника и гостуването на супермен и неговите приятели, не ми остана време да публикувам едно интересно явление.

От известно време някой върви и маркира с трайна боя дупки, неравности, плочки-изненади (това са тези, които при настъпване пръскат кална вода във всички посоки) и други екстри, които имат нужда от ремонт.

Надявам се това да е някои от столична община или свързан с това, търсих инфо в нета, та засега остава спорно.

И други хора като мен са се надявали, че това е знак, за оправянето им, но май накрая ще излезе, че е улично изкуство, кои знае.

Всъщност може би се оказва, че било кампания на една младежка организация към една партия…

Аз нямам против да е всичко това – стига да ги оправят. А ето ги и тях. С малко класификация от мен, за да е по-смешно.

Любим вид дупка и често срещана у нас – дори при нови пътища. Полагането на асфалт не е шега работа, а полагането на шахти – също. Това обяснява факта, че дори при някои нови пътища, шахтите потъват след време, така че доста приятно можеш да си разбиеш колата.

Отново – дупка шахтьорка

Това не е дупка, по-скоро попада в графата – кръпка. В България има само една готина кръпка и това е Васко Кръпката, всичко останало е плах опит да замажем нещата до следващата зима.

Дупка шахтъорка – отново. Разбира се, тук може да се спори, каква е дефиницията за дупка? Може би, ако паднеш в нея и си счупиш крайник – това е дупка степен 1, всичко останало степен 2 и нагоре… Тази шахтьорка все пак е привлекателна, виждаме че дори се е образувал живот.

Това е дупка – дама (аналогия с една игра от миналото, когато децата играеха навън, а не през TCP/IP). Характерно за таза композиция, е факта, че особено в дъждовно време трябва да се преминава много внимателно. Най-интересно, когато се съберат повече от двама души и всеки се опита да уцели здравото квадратче. Веселба.

Три сезонна дупка. По-скоро попада към кръпките, но характерно за нея, че след 2-3 сезона се отваря до пълноценна дупка.

Концентрична дупка с бонус. Чудиш се какъв е бонуса? Характерно за тази дупка, че поради спецификата на пълнежа (дали първоначално или заради факта, че е пила допълвана от добри хора в последствие) може да изхвърля камъни на 2-3 метра. Чупи автомобилни стъкла най-често, но трябва да се пазите от нея.

Дупка дама – с повишена сложност, поради разнообразното разбъркване на здрави със счупени и липсващи плочки.

Дупка каналка – рядко срещан вид, тъй като метални канали и шахти имат честото свойство да хващат крачка. Новите модели са по-евтини – предимно от бетон. Характерно за тези каналки, е че поради тяхното запушване, при силни валежи, водата се връща и почва да рони каквото намери. Опасни са за колите, най-вече при десни завои – заради намалена видимост може да попаднете в някоя каналка. По-големите коли печелят.

Отново дупка каналка, по-скоро съчетание от две каналки. Паветата са една най-здравите настилки, танкове минават през тях и те са ок, не знам какво трябва да се случи, за да се изронят така… може би човешка намеса? Или липса на поддръжка?

Една от любимите ми – отдолу се виждат павета, отгоре асфалт. Велико е, писал съм и преди за това.

Отново дупка бонус

За тази дупка – въображението ми не стига. Очевидно е дупка каналка, само дето канала леко го няма, т.е. там е, но не прилича на нищо.

Та така, дупки – бол, важно, е че има някой, който трябва да се погрижи. Всъщност, за да има смисъл в тази публикация, ще ви покажа email-а, който получих от столичен инспекторат – възползвайте се!

ЗА ЕДНА ПО-ХУБАВА И ПО-ЧИСТА СОФИЯ.

 

ВЕЧЕ ИМА НА КОГО ДА СЕ ОПЛАЧЕТЕ.

 

ЗВЪНЕТЕ ЗА ВСЯКАКВИ ПРОБЛЕМИ, НЕУРЕДИЦИ, ДУПКИ, РАЗБИТИ ШАХТИ, ТРОТОАРИ, ПАВАЖ, ВОДОТТОЦИ, ОСВЕТЛЕНИЕ, КОТКИ, КУЧЕТА, БОКЛУЦИ, НЕПРАВИЛНО ПАРКИРАНЕ НА ТРЕВНИ ПЛОЩИ, БОКЛУЦИ ОТ СТРОЕЖИ  И ВСЯКАКВИ АНОМАЛИИ  И БЕЗОБРАЗИЯ В СОФИЯ !

НА ТЕЛ. 987-55-55СТОЛИЧЕН ИНСПЕКТОРАТ – 24 ЧАСА NON STOP!!!

0887 187 807; 0889 701 785 ДЕНОНОЩНО !

Попълнете следния формуляр, така ще получите входящ номер на вашата молба, жалба, също като всяка

обикновена молба, жалба към общината чрез ВИРТУАЛНО ДЕЛОВОДСТВО.

За всякакви сигнали, ЗА ЖАЛБИ И ПРЕПОРЪКИ, свързани с общината попълнете: www.sofia.bg/virtdelovodstvo.asp

ЗА ДУПКИ в София: dti.signali@abv.bg

 

ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ НАС ГРАЖДАНИТЕ НА СОФИЯ.

БЕЗПЛАТНО И  ДЕНОНОЩНО

987-55-55 – СТОЛИЧЕН ИНСПЕКТОРАТ.

ЗВЪНЕТЕ,  НЕ ГИ ЖАЛЕТЕ!

САМО ТЕ ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ!

ИЗПРАТИ НА ВСИЧКИ ПРИЯТЕЛИ И ПОЗНАТИ !!!!!!!!

ПРЕДАЙ НАТАТЪК !!!!!

 

Най-сигурният начин ЗЛОТО да победи, е добрите хора да не правят НИЩО!!!

Безразличието убива!Това ли искате !! Звънете или пратете имейл при всеки възможен случай.

ЗАЕДНО ЗА ЕДНА ПО-ДОБРА СОФИЯ!

Публикувана на 06/23/11 08:31 http://feedproxy.google.com/~r/velqn/~3/yM3nRp4Yr7s/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване