07/05/11 16:15
(http://www.asengenov.com/)

Пишете до евро-комисар Вивиан Рединг (Правосъдие, основни права и гражданство)

След като мнозина вече получиха отговор (вижте коментарите) от кабинета на евро-комисаря по околната среда, г-н Поточник, сега е време да изпратим и няколко писма до евро-комисаря по правосъдие, основни права и гражданството, г-жа Вивиан Рединг.

Изпратете й следното писмо:

Уважаема д-р Рединг,

Пиша Ви по повод плановете на управляващото България мнозинство от ГЕРБ да промени български закон, така че да се де-инкриминират нарушения на фирмата "Юлен" АД, извършени при изграждане на ски писти в Пирин планина.

При тези строителни дейности "Юлен" заема 65 хектара гори над разрешеното, близо 2/3 повече от първоначално договорената концесия.

Днес, вместо санкции, управляващата партия ГЕРБ планира да промени законите, така че деянието на "Юлен" да бъде оправдано със задна дата.

Моля за Вашата енергична намеса против създаването на подобен срамен и недопустим прецедент за целия Европейски Сьюз. 

Вече отправих подобна молба към Комисаря по екологията Янез Поточник, и бях уверен, че сигналът ни е взет предвид. Бих искал да се уверя, че европейските институции са добре информирани и активни, когато става дума за интересите на всички ни и когато става дума за подобни закононарушения и обезпокоителни тенденции.  Затова се обръщам към Вас с молба и Вие лично да се ангажирате с този юридически и морален казус.

Надявам се, с Вашата и на комисаря Поточник подкрепа да спечелим още една победа в защита на европейската природа!

С уважение,
Асен Генов
Ползвайте фо́рмата на Комисар Рединг, за да изпратите писмото. Пишете на български, ако не ви се превежда. Те имат преводачи.

---
Благодаря на Весо за идеята и съдействието!
Публикувана на 07/05/11 16:15 http://www.asengenov.com/2011/07/blog-post_05.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване