07/24/11 07:06
(http://vasvalch.com/)

Понеделник започва в неделя

no_fuelМислех да кръстя този пост “Презареждане”, но Майк ме превари. Поне съм спокойна, че не съм единственият, на чийто блог летният сезон се е отразил по-сериозно :) В последно време картинката вдясно описва доста добре онлайн присъствието ми – много неща за правене и липса на времево гориво не ми позволяват да се изявявам често. И в Twitter ме няма редовно, а тук не съм писала кръгло от месец. Има много причини за това, най-сладката от които е този голям гад, с когото съжителствам вече от месец и нещо:

 cat

Но няма какво да се оправдавам – запретвам ръкави (образно казано де, в тази жега и без това съм постоянно по къси ръкави!) и захващам новия блогърски сезон. Днешната неделя дава насоките, а от понеделник още те ще започнат да се осъществяват. Направих си един бърз анализ и ето в какво се изразяват промените:

Категориите

Малко преразпределение на категории: малък парадокс е, че в този блог 2/3 от постовете са на професионална тема, а “пребивават” само в една категория. И тъй като им стана малко тясно (вече са над 450, милите), време е за разделение:

  • във Вратовръзка остават всички общи теми за маркетинг, PR, социални медии, анализи и лични мнения на тема комуникация.
  • в Creative отиват кратките постове за забавни кампании, които не включват толкова подробен анализ. Ще се опитам в тях да има няколко точки, които правят кампанията интересна в моите очи.
  • Ресурси пък ще е резервирана за интересни графики, статистики, презентации и линкове към сайтове, които могат да служат на комуникаторите в по-дългосрочен план.
  • още една новост: всеки петък ще пускам селекция от Топ няколко (колко ще видим) теми, които съм прочела и са ми направили достатъчно силно впечатление, че да се сетя да ги отбележа със звездичка в Google Reader.

Отпада старата категория На зелено - за жалост, вече нямам време и ресурс да обръщам толкова внимание на еко-тематиката, за това си има хубави специализирани блогове. Тя, както и Културизъм, се преливат в Живия живот. За култура обаче ще продължа да пиша – ако са ви интересни мненията ми за книги, кино, театър и изкуство, просто вижте тага ревю.

Преходът по новите категории все още не е приключил – ако търсите стар пост, извинете за неудобството и се обърнете за помощ към търсачката вдясно.

Малко периодичност

За да знаете какво да очаквате, ето как планирам редакционния календар тук. През седмицата е по-вероятно да си говорим за маркетинг. Понеделник ще е ден за интересни нови ресурси, а в петък ще ви давам листата с Топ няколко (добре де, не съм чак толкова организирана!). Другите дни ще са изненада дори и за мен :) Уикендът ще е запазен за по-забавни неща: снимки, ревюта, разкази, лични теми. Няма да спра да пиша за себе си – на първо място, защото съм самовлюбена, а на второ – защото тези теми се харесват. Планирам да възобновя практиката с гост-блогъри, но ще видим дали ще намеря подходящи жертви доброволци.

Да речем, че имам добър план. Ще видим доколко ще го следвам. Не на последно място: промени във външният вид няма да има. Темата е много моя и не е счупена, за да я поправям ;) На финала, искам да си честитя официалното влизане в редиците на истинските онлайн-клишета – вече и тук има снимки на котки!

___
снимка: equinoxefr



Още по темата:

  1. Април 2011: пролетта дойде, интересен Май започва
  2. Неделя сутрин
  3. Неделя вечер на свещи

Публикувана на 07/24/11 07:06 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/qcnR97hP1tY/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване