08/10/11 14:17
(http://www.azcheta.com/)

Mузей на Марк Твен - жертва на злоупотреба за 1 милион долара

Служителка в къщата-музей на Марк Твен в Хартфорд, Кънектикът, призна пред съда, че е извършила злоупотреба за 1 милион долара срещу организацията, която се грижи за поддръжката на историческата сграда. Това съобщи сайтът LA Тimes.

В продължение на 8 години Дона Грегъри, която до скоро работела в музея, редовно задигала пари от организацията, грижеща се за къщата. Служителката се призна за виновна по обвиненията в измама.

Според съдебната документация, Грегъри е признала, че в периода 2002 – 2010 г. е извършила фалшификации в онлайн системата за обработване на трудовите възнаграждения. Измамата й позволила да препрати по личната си сметка допълнителни суми, които описвала като работни аванси. Тогава поправяла счетоводната книга така, че да покрие мнимите предплати и ги записвала там като разходи за поддръжка. Освен това, твърдят властите, Грегъри фалшифицирала и официалния банков отчет на къщата-музей, за да прикрие надписаните аванси.

Недобросъвестната служителка използвала и системата за издаване на чекове в своя полза, като подправяла подписите на своите началници. Измамата била открита, когато банков служител се осъмнил в няколко от подписите.

Сега, освен че ще трябва да заплати обезщетение в размер на 2 милиона долара, Дона Грегъри може да бъде осъдена на до 23 години лишаване от свобода.

Подобно на къщите-музеи и на други известни американски писатели, oт известно време домът на Марк Твен също среща финансови затруднения, макар че повечето от тях не се дължат на измамата, обръща внимание LA Times.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване