08/22/11 08:28
(http://vasvalch.com/)

Какво общо имат социалните медии с HR?

Днес ще си говорим за наемане на персонал – или намиране на работа, в зависимост от гледната ви точка. Всеки знае, че LinkedIn е професионалната мрежа, а Facebook е по-скоро за приятели, но се оказва, че не сме съвсем прави. Още за какво бъркат стереотипите, какви са стратегиите на компаниите при намиране на персонал и кои са петте неща, които трябва да направите, ако не искате да ви наемат ще видите в една дълга, но полезна инфографика (мерси на Бисер).

social_media_hr

Моите изводи са няколко:

  • Като цяло: компаниите вече са достатъчно социални, че да виждат до каква степен поведението в социалните медии може да разкрие истинската личност. Затова служителите трябва да внимават какво точно разкриват.
  • За служителите: едно от основните прегрешения на потенциалните служители е споделянето на твърде много информация. Добре е да пазиш само за себе си както снимките от луди купони, така и конфиденциалната информация за работата ви. Когато имаш собствена медия, трябва да спазваш основните комуникационни правила: винаги знай, че информацията има сила.
  • За компаниите: може би най-умното нещо, което можете да направите, е да се поинтересувате живо от профила на кандидата, който планирате да наемете. Това важи с особена сила, ако говорим за комуникационни специалисти: вижте дали правят това, което проповядват и дали се представят в онлайн средата достатъчно добре .


Още по темата:

  1. Какво са социални медии?
  2. 50 графики: Mаркетинг в социалните медии
  3. Матрица на социалните медии

Публикувана на 08/22/11 08:28 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/buXuUjDe2Qw/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване