08/25/11 07:06
(http://vasvalch.com/)

GE рисува жива картина

living-paintingЕко-темата все още не е излязла от мода и компаниите се стараят постоянно да я интерпретират по нов начин. Този процес понякога ражда много интересни идеи, а когато те са свързани и с изкуството, темата ми става още по-интересна. Затова и фокусът днес са General Electric с еко-арт-проекта “Жива картина” – заглавието представя темата достатъчно ясно.

През май GE поставят огромно платно от живи цветя, което пресъздава картината на Ван Гог “Житно поле с кипариси”. И какво по-добро място за излагане на подобен шедьовър от предната стена на Националната галерия на Великобритания. Живата картина е създадена от над 8000 цветя от 25 вида и ще остане на мястото си до края на октомври. През периода стотици хиляди хора ще направят снимки на съоръжението, тъй като площад Трафалгар е една от големите забележителности на Лондон. GE ще използва това за последваща кампания – събрани от фенове снимки ще се превърнат в дигитална мозайка на картината. Ето и малко видео за това как е направена живата картина:

Защо работи?

  • Идеята интерпретира еко-темата по интересен и оригинален начин
  • Кампанията не прекалява с брандинга (присъства само слогана “Bringing art to life as never before”) и не се натрапва като рекламна
  • Позиционирането пред Националната галерия дава контекст на флоралната творба и привлича много внимание от туристи и местни граждани
  • Разширяването на кампанията с дигитален елемент ще увеличи живота й – а, съответно, и ползите за марката


Няма подобни постове.

Публикувана на 08/25/11 07:06 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/9VIeouqLTxg/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване