08/31/11 10:38
(http://www.azcheta.com/)

Праскови на път

Чухте ли вече? „Джеймс и Гигантската праскова”, една от книгите на великия разказвач на небивалици Роалд Дал, става на 50!

За огромно мое съжаление книгата все още не е издадена на български език. Историята е следната: огромен носорог, избягал от Лондонската зоологическа градина, изяжда родителите на Джеймс. Но става и по-лошо! Героят е принуден да живее с двете си наистина ужасни лели – Спондж и Спайкър. Горкият Джеймс е изключително нещастен, докато не се случва нещо странно и момчето се озовава на най-необикновеното пътуване в живота си, яхнало гигантска праскова…

За да бъде почетен този юбилей, от официалния сайт на автора са измислили невероятно интересна игра – всеки има правото да пусне своята гигантска хартиена или електронна праскова да пътува по света. Специален модул следи броя на изпратените праскови, както и общия „навъртян” километраж.

Ние вече изпратихме нашата специална „Аз чета” праскова. Ще видим докъде ще стигне, но се надяваме да покори света. А вие пуснахте ли вашата?

Ако все още не сте го направили, посетете страницата на Джеймс, изберете кой вариант ви харесва повече (хартиена или електронна праскова), правете снимки, забавлявайте се и се гответе за 13. септември – Световния ден на Роалд Дал!

За да навлезете по-надълбоко (или нависоко) в света на "Джеймс и Гигантската праскова", изгледайте тряйлъра на филма на Тим Бъртън от 1996 година.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване