09/26/11 07:36
(http://vasvalch.com/)

Икономика на вниманието

Започваме седмицата с нещо малко, което намерих, докато подготвях една лекция. Става дума за една малка инфографика, която показва до какви размери е стигнал постоянният обмен на данни днес. Всички сме чували за претоварването с информация, но когато то е изразено в цифри, нещата изглеждат доста по-интересно.

Оставам с уговорката, че числата може и да не са верни за България, но пък сочат тенденциите, които са валидни и тук. Така или иначе, повечето хора няма да запомнят самите цифри, но впечатлението от количеството потребявана информация е доста силно (клик за по-голям размер):

data

Какъв е изводът, за който търсех такава визуализация ли? Маркетолозите са икономисти на вниманието и задачата им става все по трудна с всяка нова заразждаща се социална мрежа. Надвикването на дигиталния шум изисква добра стратегия, креативна идея и разбиране на желанията и интересите на целевата публика. И един въпрос към колегите: тези числа плашат ли ви или ви мотивират?



Няма подобни постове.

Публикувана на 09/26/11 07:36 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/BDrNW_UOzLA/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване