10/09/11 11:17
(http://www.azcheta.com/)

Шампионите на "Книга за теб" за септември

Най-добрият месец в историята на „Книга за теб” отмина и навлязохме в (надяваме се) следващия най-добър, както за нас, така и за всички приятели на добрите книги.

Когати пишех предната статия за бестселърите през август, на хоризонта се очертаваше нов фаворит за титлата и очакванията за него се оказаха напълно оправдани – абсолютният хегемон този месец „Псевдонауката” на Бен Голдейкър отнесе конкуренцията и в момента е най-продаваното заглавие в нашата книжарница изобщо от началото на нейното съществуване. Този път разликата между нас и големите книжарници с масовка на книгите не е голяма – вече трета седмица „Псевдонауката” е сред най-продаваните нехудожествени заглавия и при тях, ако съдим по техните класациите.

На второ място по продажби остана победителят от юли и августiЛидерът Стив Джобс”, посветена на съоснователя на Apple, който тази седмица ни напусна, оставяйки след себе си някои от най-великите технологични открития в историята.

Цели три книги поделиха третото място в септемврийската класация – уникалният албум „Вдъхновено от Стивън Кинг” на художника Петър Станимиров, който можехте да поръчвате предварително само при нас и това определено повлия на вашия избор, „A Dance With Dragons” на Джордж Мартин, която, въпреки новината за скорошното излизане на български, е все още търсена, и дежурният участник в топ 5 на книжарницата Джон Гатоу, този път с първата си книга „Затъпяване: скритата цел на държавното образование”.

Трябва да отбележим и засиления интерес към нашите промоционални пакети, които ти позволяват да получиш с по-голямо намаление цели трилогии, за които сме сигурни, че след изчитане на първия том веднага ще поискаш и останалите. Водеща позиция при тях заеха трилогията „Милениум” на Стиг Ларшон, „Игрите на глада” на Сюзан Колинс и трите фантастични книги на Карлос Руис Сафон. (За него скоро разбрахме и че ще издава новия си роман „Затворникът от Рая”, който ще продължи продалите милиони копия в Европа „Сянката на вятъра” и „Играта на ангела", също сред най-продаваните книги при нас.)

Това е от нас засега, очаквай добавянето на още от най-добрите нови и не толкова нови, но все пак струващи си заглавия в „Книга за теб”!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване