10/20/11 09:49
(http://mamamemi.com/)

Защо ще гласувам за ПП "Зелените" и за арх. Калина Павлова за кмет на Варна?

  Е, аз традиционно си гласувам за ПП „Зелените” и нито миг не съм съжалила за това. Колко от вас могат да го кажат, а?
  Колко по-добре, че издигнаха точно арх. Калина Павлова в кметската и общинска надпревара за Варна...
  Обвиняват я, че говорела само за общия устройствен план (ОУП) на града. Ако всички говореха това, от което разбираха и по което работеха целенасочено и систематично години наред, животът ни щеше да цъфти и вързва. Уви, не го правят, прави го Калина.
  Обвиняват я, че била себична и самовлюбена. Всъщност комплексарите наричат така положителната амбиция и самочувствието с покритие, особено от жена. А и те само говорят, действа Калина.  
  Обвиняват я, че нямала харизма. Нали затова не е и филмова звезда? Пък и да не би човекът, който за 12 години власт и безнаказаност си е изработил такова лустро, е направил повече за децата ми от явяване на сцената на празника на училището и сипене на поздрави, сякаш мед му капе от устата? Не, не е направил повече, прави го Калина.                 
  Без нито ден ‘на власт’, тя вече е направила повече за варненци, отколкото всички официално овластени безсрамници. Допреди тя да ги осъди, от Общината нямаше да приемат запитването ми за информация, ако е изпратено по мейл /?!/ Допреди тя, заедно със СОПА, да ги осъди, в Административния съд щяха да заключат вратата под носа ми в 15,30ч /?!/ Има редица заведени и спечелени дела, като само за Алея първа те са шест. И още доста, погледнете си тук.
  А това, че смело застава с името и адреса си срещу ТИМ?... Или че в момента съди действащ кандидат-президент от времето, когато разреши Алея Първа (Плевен...Плевнен...)? Клише, но тази крехка млада жена е повече мъж от всички мъже.
  Обвиняват я, че не била известна, не се показвала. Тя е оставила делата й да говорят вместо думите. А и как да сте я виждали, като всички рекламни материали са толкова скъпи, всеки телевизионен диспут на разни пътуващи телевизийки се заплаща дебело, а дори в националната ни, обществена телевизия една минута появяване струва 150 лв?! Без ДДС!?!?!?
  Програма? Да, тя има хубава, дори страхотна програма. Но на мен ми се иска първо да започне с разчистване на чиновниците в Общината и да продължи, докато от над 700 не станат към 250. Защото не съм съгласна десетките служители на Дирекция ‘Култура’ да продължават да си вземат заплатите, докато междувременно за няколко години е назначена нарочна комисия по каузата „Варна, културна столица на Европа 2019та” (което никога няма да се случи, нали, защото тези горните нищо не са правили по въпроса в продължение на още повече години, освен кретането на няколкото набедени фестивали със затихващи функции, нищо за хора под 25г). Така де, примерът е ясен. Има още, ама, много.
  Така и така много сме загазили с този Общински съвет, пълен с примитиви и дегенерати – набедени телевизионни водещи, брадати селяндури, пишман бизнесмени, които трудно съставят кворум и отлагат важни за града решения до безкрай, явяват се по анцунг, боричкат се, подкупват се помежду си, лобират и се влачат по корем, за да запазят жалката си власт. До един козируват на ТИМ, на техните шефове и производни. Жалка работа.
  Не желая такива ...неща да определят какво да се случва в градината на дъщеря ми или по пътя за работата ми или в училищния спорт. Още по-малко желая да ми определят и изискват от мен да си плащам местните данъци, след като строителите от строежа до нас един ден не издържаха и запълниха трапа, който се опитвахме да заобикаляме всеки ден на улицата пред къщи (а техните машини дори не минаваха от там!)
  И когато родителите ми казват – ама какво ще направи Калина, тя е млада и неопитна, аз отговарям: Тя има голям шанс да направи и да се научи, за разлика от останалите вмирисани политически трупове, кандидати за кмет на града ми. Повечето от тях са компрометирани, участвали са с години в това управление, довело Варна до срамно състояние. И няма никакъв шанс те да заработят за мен и децата ми. А добрата воля и честността правят чудеса, много повече от натрупания (порочен) опит.
  Крайно време е да разсечем гордиевия възел, наречен управление на Варна! Крайно време е да започнем подрязването на пипалата на октопода. Защото ми омръзна да съм гневна и скептична, много ми омръзна. Искам промяна, искам честност и мъжество, искам да не се срамувам повече. Искам да не се интересувам от политика.
  В неделя просто гласувайте. И гласувайте по съвест, така, че като си легнете вечерта, да сте спокойни. Да сте гласували не за този, който е най-вероятно да спечели; не за този, който мислите, че има опит, а за този, когото наистина най-много харесвате.
  Не се доверявайте на разните там купени социологически агенцийки, информирайте се за всеки кандидат, разгледайте програмите им, вижте им фейсбук профилите и коментарите. И тогава направете своя избор, като мислите главно за децата и внуците си.
 

 
  За президент ще гласувам, разбира се, за Меглена Кунева.
 
 
  ПП. А, и още нещо много важно – спрете да гледате новини, сега!
 
 
Публикувана на 10/20/11 09:49 http://mamamemi.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=8081
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване