10/23/11 08:00
(http://www.azcheta.com/)

Изумителните ни тела

Преди време с Карин ви разказахме за „Викингите” и „Пиратите” от Ниво 1 на поредицата Top Readers. Както всичко расте и се развива, време е и ние да преминем на по-горното стъпало – Ниво 2, за да научим какво става с „Изумителните ни тела”.

В малката книжка от 32 страници, открихме събрана най-важната информация за човешкото тяло. Подкрепен с богати илюстрации, текстът дава първите насоки в областта на биологията на всеки млад читател. А ако вие, мили възрастни, все още не знаете как работят очите или каква е структурата на зъбите, тогава може би книжката ще е полезна и на вас Wink

При прочита си разбрахме не само как е изградено тялото ни, но и какво е добро за него. А най-много ни впечатли снимката в раздела за „Коса и нокти”, обаче няма как да ви я покажем - ще трябва да я потърсите сами.

За да бъда напълно обективна, ще ви представя плюсовете и минусите на настоящата книжка и на поредицата като цяло.

Плюсове:

-         Поредицата е разделена на нива, съобразени с читателските възможности на всяко дете. Така родителите имат възможността да подберат книгата, съответстваща на нивото на развитие в четенето на тяхното собствено отроче. Защо е важно това? Защото ако на мъник, който все още се учи да чете, му връчите прекалено сложен текст, той най-вероятно ще НАМРАЗИ четенето.

-         страхотни илюстрации

-         обяснение как да използвате книжката, за да помогнете на детето си

Минуси:

-         в някои от книжките открих правописни, пунктуационни и смислови грешки. И ако пунктуационните и смисловите грешки мога да извиня донякъде в някоя огромна книга, правописните грешки – поне според мен – са недопустими.

Е, не е задължително да се съобразявате с мнението ми, разбира се. Даже ще се радвам, ако оставите коментар под статията, за да ме опровергаете, ако сметнете за необходимо. А ако ви е станало интересно, очаквайте и прегледа ни на книжките от последното, четвърто ниво!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване