10/24/11 17:23
(http://www.gorichka.bg/)

Делчо Делчев от Сдружение “Трансформатори” на Миксер 3

Делчо Делчев

Делчо Делчев е роден в Хасково. Завършва архитектура в България. Във времената на криза предпочита да бъде част от екипа на Сдружение “Трансформатори” - пренася креативността от офисната работа на полето на градските трансформации и провокации. Като докторант в Института за Изследване на Изкуствата - БАН проучва възможността панелните комплекси да имат зелено и красиво бъдеще. Успява да отделя време и на мисията “опазване на културното наследство”.

______________________________________________________________________

Горичка: За какво ще ни разкажете на Миксер?

На МИКСЕР ще се опитам да предам своя опит с доброволчеството - от страната на организация като “Трансформатори”, която ползва креативната му сила, но и като участник в международни доброволчески лагери. Ще представя завършилата първа фаза на проекта “ТаблоID - нов живот за таблото в Панчарево” и ще търся човешка, материална и финансова подкрепа за него.

Горичка: Кой е най-яркият ти доброволчески спомен?

Два летни месеца от тази година, прекарани сред природа, близо до столицата с невероятни хора, преследвайки почти загубена кауза да превърнем мръсно и запустяло място в ГРАДСКА СРЕДА. Само няколко месеца самият аз бях на доброволчески кампус в Гирокастра, Албания, където с голяма балканска дружина работихме по реставрацията на 2 сгради, паметници на културата.

Горичка: Каква доброволческа инициатива би искал да видиш в България?

Би ми се искало да има повече доброволчески инициативи, които да подобряват микроклимата и градската среда в старческите домове. Радват ме импулсивни доброволия в поддръжката и разкрасяването на междублоковите пространства в крайните квартали. Доброволческите организации трябва да хвърлят много усилия в популяризирането на този вид труд и изграждането на позитивният му образ. Особено сред подрастващите, учениците, гимназистите…

Горичка: В кое доброволческо събитие не трябва да изпускаме да се включим в скоро време?

Не трябва да се пропуска доброволческо събитие, което отговаря в голяма степен на вашите потребности и умения. Надявам се това, предложението, което екипът на Сдружение “Трансформатори” ви е миксирал, да ви допадне и да подкрепите инициативата!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Миксер 3 е на 25 октомври, вторник в +ТОВА. Запазате вашето място ТУК

Публикувана на 10/24/11 17:23 http://blog.gorichka.bg/?p=5274
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване