10/24/11 21:17
(http://www.kulinarno-joana.com/)

Работилница по сладкарство

Решихме да обединим опита, знанията и стремежите си. Опит изграждан в продължение на години, с крахове и успехи. Знания, събрани от хора по целия свят и най-вече от собствена практика. Стремежът да предадем тези знания на други, да ги накараме да обикнат естествената храна и да я уважат, така както ние го правим.

Заедно със Слънце Луна създаваме работилницата, за да можем да те докоснем до това, което правим от сърце – да приготвяме вкусна и здравословна храна.

Стартираме първия курс на тема сладкарство. Но това не е конвенционално сладкарство. Нарекох го алтернативно, защото няма да те уча да приготвяш пандишпан или шоколадов мус. В работилницата ще разбереш как да си приготвиш сурови десерти с налични продукти. Ще си изпечем пълнозърнеста плодова пита с пудинг от тапиока и поширани круши във вино от арония. Ще си замесим и разточим какаова паста на ръка и ще я гарнираме с любимия ми крем Англез и плодове. Ще ти демонстрирам как да си приготвиш италиански меренг и ще ти разкажа къде и как да го прилагаш. С него ще приготвя дребни сладки с кокос и какаови зърна. Ще те запозная с прясно смлените на каменна мелница пълнозърнести брашна на Слънце Луна и ще ти дам идеи как да си приготвяш десерти с тях. И още – ще си говорим за кафявата захар, алтернативните подсладители, естествените и супер храните.

За мен десертът е наслада, която може да бъде вместена в рационалното ни хранене и диета. За мен няма невъзможни неща. От опита си до момента разбрах, че е нужно само да познаваш основните методи, оттам нататък може само да развихриш въображението си. Точно това ще правя аз в работилницата – ще ти покажа как и ще провокирам въображението ти.

Курсът е за всички, които обичат да се забавляват докато готвят, които искат да научат повече за веган, суровото и алтернативно сладкарство. За тези, които искат да се научат да си приготвят добра храна у дома.

Ще се радвам да се видим на 5 ноември (събота) в работилницата на ул. Вежен 12А, кв. Лозенец. Курсът продължава от 9 до 17 часа с включен вегетариански обяд от ресторанта на Слънце Луна и кафе паузи със сладкиши приготвени от мен. Подготвили сме и подаръци.

Записването за курса става в магазин Инке Тинке на ул. Юрий Венелин 1. Цената на курса е 180 лв.

За повече информация може да попиташ консултантите в ресторанта (ул. Гладстон 18Б) и магазина (ул. Юрий Венелин 1) на Слънце Луна, или пиши в коментарите.





Кулинарно - в кухнята с Йоана Работилница по сладкарство от Йоана Петрова - Кулинарно - в кухнята с Йоана
За още публикации, прочети съдържанието на блога или разгледай мозайката от снимки.
Публикувана на 10/24/11 21:17 http://feedproxy.google.com/~r/kulinarno-joana/feed/~3/2a80-iJxcMw/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване