10/31/11 14:18
(http://www.bivol.bg)

Явор Колев спешно ще пътува за YouTube

Capture_decran_2011-10-31_a_16.07.39

Шефът на отдела за борба с компютърните престъпления на ГДБОП си е пуснал спешна командировка до YouTube, научи "Рога и копита" от бопаджийски източник.

Причината е, че в YouTube се появи сваленото по-рано от сървърите на Vimeo видео със заглавие "Мутренското отмъщение на Боко Тиквата".

 

Пред Mediapool Колев разказа, че се намира в Лондон, където на конференция по киберпрестъпността с участието на Хилари Клинтън било обсъдено свалянето на видеото от Мрежата. Именно там били сървърите, на които се хоствало бойкохулническото произведение.

"Ако сървърите бяха в Ню Йорк, и там щях да отида", казал иронично Колев.

Сървърите на YouTube обаче не са локализирани единствено в Ню Йорк, така че на Колев му предстои дълга обиколка за сметка на данъкоплатците, докато открие и свали копието.

Компютърни специалисти коментираха, че сървърните митарства на Явор Колев може да продължат и в други трудни за изследване територии, като например Wikileaks, FreeNet и хиляди частни компютри. Поради това те препоръчват и сериозна актуализация на бюджета на отдел Борба с компютърните престъпления на ГДБОП за 2012 г.

Публикувана на 10/31/11 14:18 http://www.bivol.bg/kolev-youtube.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване