11/15/11 12:03
(http://www.gorichka.bg/)

Художникът Иван Мудов на Форум Промяна

иван-мудов Има амбициите да е художник - откакто е станал на 20-22 години. От ранна възраст е бил насочен да се занимава с изкуство, но като млад се е движил в друг кръг. Сега вече му падат нови неща. В новите му идеи вече се вижда оформление. Хем е самостоятелен, хем има хора, които му помагат, но не са му равни. Каквото и да е правил до 21 години, се е случвало по-трудно. Сега му се отварят повече и по-широки врати. Лошото е, че е малко нетърпелив и ако се забавят нещата, не си довършва работата и започва друга. Има в чашата един облак от светлина - това значи, че има някакъв дар от бога, който е като изкуство, и си го носи вътрешно. Възможно е да има този дар като наследство от роднини, които не са били съвсем изявени и той развива това наследство. Прескочил е премеждия в живота си. Има разбиване на едно щастие - виждам го в тази форма, която е като счупен пръстен, но сега слага ново начало. И в изкуството има нещо ново, което трябва да реализира до края на януари 2008-а. Обича да пътува, независимо дали в чужбина или в България. Не обича много конкуренцията, не обича да го засенчват. Понякога копира другите, но не системно: вижда нещо от някой колега или в някаква изложба и го прави в друга схема. Обича да се рови между старинното и съвременното, да комбинира. Критичен е - не само в изкуството, но и към хората. Винаги ще намери реплика, с която да обоснове нещо в своя полза.

6 Август 2007г.

*Текстът е написан от гледачка на турско кафе, използвала утайката показана на снимката. ___________________________________________________________________________________

Първото, което бих променил в България, ако имах неограничени възможности е …

Бих ограничил възможностите си.

В себе си бих променил…
Бих искал да съм по бърз.

Едно нещо, което не трябва да се променя е…
Няма такова. На всяко нещо рано или късно му идва времето.

На Форум Промяна ще говоря за …
…. Промяна. Ще се опитам да представя част от моите проекти, които според мен имат отношение към темата на форума.
_________________________________________________________________________

Форум Промяна е на 26 ноември, събота в Модерен театър, София.  Запазате вашето място ТУК

Публикувана на 11/15/11 12:03 http://blog.gorichka.bg/?p=5739
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване