11/20/11 08:13
(http://www.kulinarno-joana.com/)

DiVino.Taste 2011 – втори ден

На втория ден на DiVino.Taste посетих лекцията на Яна Петкова и Вили Гълъбова на тема „Винено обучение – ползи и перспективи“. Беше интересно да разбера за най-добрите училища по света, а добрата новина е, че в София се откри Българска винена академия, която стартира с цикъл винени курсове. И двете говориха така увлекателно и ентусиазирано за работата си, че най-искрено им пожелавам успех. Само напред и нагоре! (Като в онази схема, която ни показаха на лекцията. :-) )

След като вече бях загряла и очевидно развълнувана пристъпих към майсторските класове с една изключително полезна за мен тема – „Съчетаване на вино с храна“. Ето тук пописах доста в тефтера си. Лектор бе Юлия Костадинова, като разбира се храната, която беше приготвена за темата се презентира от шеф Димо Димов.

Лекцията беше увлекателна и интересна за мен. Представиха се няколко класически предложения за съчетаване на вино с храна, както и някои по-смели, които смея да твърдя, много ми допаднаха. Хареса ми, че присъстващите бяха активни, изказваха своето мнение за различните комбинации.

Не случайно темата завърши с въпросът: „Въпрос на наука или въображение?!“ е съчетаването на вино с храна. Според мен е по-скоро въображение и личен вкус. Това не е математика, нали? :-)  А и както Яна Петкова казва – „Няма абсолютна истина!“

Най-важният извод, който си направих от тези два дни е че трябва да се образоваме, за да разберем виното. DiVino.Taste беше едно добро начало.  Благодаря на създателите и организаторите на този форум за предоставената възможност.





Кулинарно - в кухнята с Йоана DiVino.Taste 2011 – втори ден от Йоана Петрова - Кулинарно - в кухнята с Йоана
За още публикации, прочети съдържанието на блога или разгледай мозайката от снимки.
Публикувана на 11/20/11 08:13 http://feedproxy.google.com/~r/kulinarno-joana/feed/~3/kqX_4Uhl7Ik/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване