11/21/11 10:51
(http://milenafuchedjieva.blogspot.com/)

бсп, националните интереси и истерията срещу проучванията за шистов газ

за съжаление не ми е възможно да участвам в последната истерия срещу проучванията за шистов газ. не искам да се унищожава природата, но и не искам да се използва наивността на народа ни за интересите на руските ни господари да задържат енергийния си монопол над българия.
не знам какви пари и интереси стоят зад организиращите протести, знам, че е изключително лесно да се манипулира обществото на тази тема. и знам, че русия няма да позволи българия да й се измъкне от пълна зависимост без да организира задкулисно с помощта на бсп протести от всякакъв характер "защитаващи националните интереси на българия". в случая, както в последните век и половина, националните интереси на българия са тя да зависи изключително и само от русия. 
аз не съм съгласна. искам да имаме възможност да се захранваме и от други източници и те да не са руски. искам да се направят тези проучвания и не ме интересува в какво ще бъда обвинена. 
монополът трябва да бъде разбит в името на възможността поне частично да имаме избор и да не сме обект на изнудване както се случи преди няколко години с украина. путин, президент тогава и собственик в сянка на "газпром", врътна кранчето и каза "това са условията, ако не ги изпълнявате, ебете си майката". 
националните ни интереси не са вечната дружба между подчинените на путин в българия и русия. десети ноември се случи именно за да се развали тази дружба, двайсет години по-късно задкулисно и манипулативно, хората са тласкани към нейното затвърдяване в много по-зловеща форма. 
като не плащаш цената, която искаме, няма да ти е топло, няма да ядеш, няма да се произвежда, от нас зависи съществуванието ти. НЕ!
ако не се направят крачки в посока независимост от тази чудовищна държава, ние заслужаваме да ни се случи същото. и не се съмнавям, че ще се случи.
шеврон да заповядат и да започват. това е моето желание. 
Публикувана на 11/21/11 10:51 http://milenafuchedjieva.blogspot.com/2011/11/blog-post_21.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване