11/22/11 09:54
(http://www.azcheta.com/)

Поетичният формат "4х4" тръгва на турне из България

Четиримата млади български поети Иван Димитров, Ясен Василев, Мирослав Христов и Радослав Чичев организират уникално по рода си поетично турне в шест български града. Обиколката започва на 2 декември в Стара Загора, минава през Бургас (3.12.), Шумен (5.12.), Русе (6.12.), Пловдив (8.12.) и ще завърши на 12 декември с представление в Лилавия салон на Чешкия център в столицата.

„4х4“ е името на техния поетичен проект, добре познат на софийската публика - спектакълът е съчетание от стихове, музика, игра и движение. По време на пърформанса Ясен Василев /„Сляп виси безкраят“, „Андрогин“/, Иван Димитров /„Местни чужденци“, „Животът като липсваща лъжица“/, Мирослав Христов /„Череша с гравитация“/ и Радослав Чичев /„От прашинката на деня“/ изпълняват общо 16 стихотворения,  по четири от всеки автор, като междувременно разменят самоличности и влизат в чужди поетически светове.

Проектът се осъществява с подкрепата на Art Office в рамките на тяхната програма „Изкуство в движение“.  Повече информация можете да откриете на официалния блог на турнето, а можете да видите и събитието в нашата Читалня.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване