12/04/11 10:20
(http://vasvalch.com/)

Parov Stelar: Когато краката ти се движат сами

parov stelar bandНе съм спала, уморена съм от работа и писане на епична дипломна работа. Гърбът ми е схванат, краката ме болят. Но още докато пием по едно малко преди концерта започвам да живвам. Защото идва време за Parov Stelar Band и всички знаем, че ще е точно толкова много зареждащо.

Подгряват The Smugglers Collective. Ризи, каскети, очила с рогови рамки, Apple. За първи път ги чувам и съм доволна. Настроението ми започва да щрака с пръсти в ритъм. Токчетата потропват по собствена воля. Сякаш някой е разлял 40-те в залата и всичко е полепнало по съвремието.

the smugglers collective

Залата се пълни повече от желаното, но пък атмосферата е хубава. Заобиколени сме от костюми, ретро-рокли, перли и вратовръзки. Паркетът и кристалните полилеи са добър декор – Военният клуб е правилното място за такава музика. Пластмасовите чашки носят новост. Много е пълно. Може и да е за добро.

parov stelar atmosphere

Тълпата вдига ръце като един човек. На сцената излизат Cleo Panter, Willie Larsson, Michael Wittner, Jerry Di Monza, Max The Sax и, разбира се, Parov Stelar. Осветлението полудява, както и феновете. Електро джаз се стели навсякъде. Краката ми започват да се движат сами, а умората смутено напуска тялото ми и излиза тихичко през вратата. Можем да танцуваме и на място – сега ще им покажем как се прави! Нямам чувство за време, всичко се случва в миг, който може да се събере на върха на игла. Най-ясно се откроява вкусът на солата, ритъмът от цигарето на Клео и отразените прожектори в черните очила на Parov Stelar. Енергията е размазваща и има пълен потенциал да издуе залата като балон с хелий.

parov stelar cleo panther

И всичко свършва толкова бързо, колкото е започнало. Когато и последната нота се отърсва от върха на ботушите ми, усещам толкова силна болка в краката, че пътят до такситата при “Кристал” ми изглежда непосилен. Но сутринта се събуждам с няколко ноти, оплетени в косата, и с широка усмивка. Струвало си е.

parov stelar band

В Disco.bg можете да видите най-добрите снимки, които успях да намеря досега, а на страницата на Parov Stelar може да чуете от какво е роден този пост.



Още по темата:

  1. Jam session за усещане и спомени
  2. Когато клиентите са недоволни
  3. Когато дъждът изпреварва…

Публикувана на 12/04/11 10:20 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/TkQVA3q7yr4/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване