12/13/11 15:00
(http://ivo.bg/)

Борисов, Първанов, Станишев: за(д)явки за бъдещето

Приятелски огън и за(д)явки за бъдещето разведриха днес публичното приказване в България и доказаха, че държавата ни процъфтява като налъм, щом това са ни шефовете и такива са ни „държавническите” приоритети. Прокънтя като в банята в Будапеща, огласена от космати възгласи „болгар, болгар”, за да ни видят всички байганьовщината. След което следват едно звучно „пльос” и много пръски по лицата на смирената публика.

Момчетата на важни постове се позабавляваха на воля с размяната на следните улични подвиквания.

Бойко Борисов:

„И президентът Първанов трябваше вчера да ни благодари за това, че ние от 1 януари вдигаме пенсионната възраст. И ако един ден той стане премиер, каквито са му амбициите, щеше да му се наложи да направи реформа. Сега като социален президент няма да му отива. Сиреч ние и на него му свършваме мръсната работа“,

От другия тротоар, подпрян на президентския дувар, му отвърна оня що бозал 10 години на върха на държавата и бил горд с това ( както каза също , че е горд с досието си и пак би повторил миналото си- индулгенция за ДС и всеки, който желае да обоснове подобно лична гордост).

Георги Първанов:

„Пожелавам на г-н Борисов след 4 години, дано да ги изкара, защото и това е под въпрос, да може да излезе също така (като него след 10 години управление- бел. авт.) удовлетворен от своя мандат, защото това не е никак леко…Казаното от Борисов означава най-малко едно: че следващият, който влезе във властта, който ще има отговорността за управлението, е българката левица в лицето на социалистическата партия”.

Дали на конкретната президентска закачка или по принцип, но някак много подходящо репликата на Първанов на практика върна Сергей Станишев, който има да се бори тепърва срещу бившия си ментор Първанов за поста начело на БСП.

Неразумно е да слагаш тигана, когато рибата е още във водата,“ каза лидерът на БСП в отговори на журналистически въпрос за бъдещите избори. Той призна, че няма яснота относно евентуалния изход на следващите парламентарни избори.

И защо няма яснота? Защото (не) е социалист или защото не е Първанов, който има повече яснота, питам аз?

Така премина още един ден в шеги и закачки в играта „хвани единия, удари другия, а за третия не питай- той сам ще се олее”.

Който иска, нека вярва на тази врява. Но имитацията на караница между видните обитатели в горна махала на държавата при разпределянето на териториите на влияние в нея, е само за заблуда на противника. А противникът сте вие, вярващите, че защитават вашите, а не техните си интереси.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване