12/21/11 09:13
(http://www.azcheta.com/)

Автобиографията на Майкъл Мур сред най-добрите на Amazon за 2011

Журналист или писател? Въпросът никога не е бил основополагащ, когато качеството на текста е неоспоримо. Очевидно това не е попречило на Amazon да посочи “Задава се проблемът: Истории от моя живот” на журналиста Майкъл Мур за една от най-добрите книги на 2011. Това любезно съобщава самият автор в писмо до своите почитатели. И тъй като успехът на автобиографичната книга се дължи именно на нас, а.k.а. хилядите почитатели, към които Майкъл се обръща в електронното си писмо, той ни благодари.

Подаръкът е трогателен. Защото след като в объркан и типично американски стил Майкъл споделя, че тази седмица книгата е намалена на нереалистично ниската цена от $13,49, напомня, че можем да си я свалим и безплатно по онзи "лош" начин.

“Цената е добра сделка за вашия бюджет”, пише Мур, “но ако не разполагате с никакви парички, може да я откриете в пиратските сайтове и да я свалите безплатно. Но не го правете. Освен ако не ви се налага. Тогава го направете. Но не казвайте на никого. И на никого не казвайте, че аз ви казах, че можете да го направите, ако нямате пари. Защото ще ми навлечете беля. А вие определено не ми го желаете, особено в отпускарския сезон, нали?”

 

 

Важно е второто съобщение, което става ясно в следващия абзац на писмото, а именно, че мемоарите ще бъдат допълнени с още един разказ, който Майкъл ни подарява в знак на благодарност. "Pietà", публикуван на 13 декември тази година, ще бъде част от книгата в следващия й тираж, а засега можем да се радваме на този американски "презънт" онлайн. На него и на успеха на Майкъл. Защото въпреки странностите си, този американец си го бива.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване