01/06/12 08:59
(http://ivo.bg/)

Вежди се бил променил с годините в отношението си към гейовете

Още един щрих към едрата пластика в кабинета „Борисов” беше добавен от самия скулптор, който се извини за свое хомофобско изказване, с което на практика потвърди неговата автентичност. Преди 12 години казал, че „гейовете са му най-неприятни”, но сега се извинява за това, научаваме от министърът на културата Вежди Рашидов.

Апелирам към логиката, а не към дискусия „за” и „против” нечия сексуална ориентация. Но понеже знам, че подобни призиви няма да спрат желаещите да харесват хомофобското изявление на Рашидов, независимо от извинението, искам да попитам точно тях: схващате ли, че по силата на днешното му извинение той би трябвало вече да „харесва гейовете”? Така излиза, щом се разграничава от себе си- дори уточнява, че тогава бил по-млад и това била причината за позицията му- значи сега, когато е по-стар, вече няма нищо против тях и съответно попада в кръга на „заподозрените”,така ли?

Не, не е така. Абсурдно е да се повярва на подобна трансформация. Сега просто е политически лъжлив. Налага му се. А колко откровен може да е, когато играе „себе си”- колкото в онзи случай, когато налетя на бой на служител по сигурността пред столичната община в спор за правото да паркира ( но му се размина, защото е приятел с правилния човек, че и министър стана по същата причина).

В любимата му роля на Вежди, който играе Вежди, можете да го видите и чуете да плещи публично измислени от него имена на „световни знаменитости”, за да подкрепи с техния несъществуващ авторитет своя такъв. Със същото самочувствие г-н министърът изобрети книгомер, заявявайки абсолютно сериозно, че колкото е по-дебела една книга, толкова по-добра е тя. А в синхрон с най-модерните тенденции на черната комедия Рашидов защити навръх 60-годишнината си пред телевизионната публика правото си умре от пушене на тютюн, твърдейки напълно убедено, че от пушеното има полза за здравето, защото всъщност се умирало и от друга работи. Особено велика е идеята му, че пушачите пречиствали с дробовете си цигарения дим и така той ставал безвреден за околните!

Трябва да си изпишем Вежди – в количества, достатъчни за пречистване на въздуха около нас. Но не боде ли очите на началника си? Не е ли ясно, че Вежди е вреден за здравето на цветето на властта, известно като ГЕРБ?

Никой не може да попречи на ГЕРБ да се самоубие с такива министри. От думите на Борисов, че няма да има предсрочни избори, произтича вероятността това самоубийство да стане по бавния, ритуално-смешен начин, за който министърът на културата се грижи неуморно, вдъхвайки на цветето на властта редовно от своя пречистен въздух под налягане.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване