01/10/12 07:02
(http://www.azcheta.com/)

Книгата на Елтън Джон за борбата със СПИН излиза през юли

Книгата на сър Елтън Джон „Love is the Cure: Ending the Global AIDS Epidemic“, посветена на борбата със СПИН, ще излезе през юли, съобщава сайтът на USA Today. Всички приходи от изданието ще бъдат предадени на анти-СПИН фондацията на певеца EJAF (Elton John AIDS Foundation). Пускането в продажба на „Love is the Cure“, която е и първата книга на Елтън Джон, ще съвпадне с XIX международна конференция по въпросите на СПИН във Вашингтон това лято.

„Книгата е описание на личния живот на сър Елтън по време на СПИН епидемията, като особено внимание е отделено на скръбта му, когато смъртта застига ненавременно и негови приятели,“ обясняват издателите от Little, Brown & Company. Включени са също така разкази за близките срещи на Елтън Джон с хора като Райън Уайт, Фреди Меркюри и много други.

„Това е болест, която ще бъде спряна не с чудотворни ваксини, а чрез промяна в душите и умовете ни“, казва самият певец. „Ние трябва да положим колективни усилия за премахване на социалните бариери и за изграждане на мостове на милосърдието. Защо не правим повече? Това е въпрос, по който съм мислил много и на който съм твърдо решен да дам отговор, написвайки тази книга. Така помагам на промяната да се случи.“

Сър Елтън Джон посвети последните 20 години на борбата със СПИН, а чрез неговата фондация са дарени почти 250 милиона щатски долара. Той създава EJAF в САЩ през 1992 и открива клон във Великобритания година по-късно. Мисията на фондацията е да предлага фокусирана и устойчива подкрепа на програми, които помагат за справянето с физическите, емоционалните и финансовите трудности на тези, които живеят с вируса на СПИН или в потенциална опасност от заразяване.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване