01/19/12 15:42
(http://desnite.eu/)

Първанов е минало

Дойде краят на мандата на Георги Първанов и стана възможно човек да публикува критични оценки за работата му като държавен глава. Може да звучи невъзпитано – на умряло куче нож да вадиш – но след като десет години Първанов се радваше на безпрецедентна медийна закрила, време е някои точки да бъдат сложени по местата им.

Нали помните, какво пишеше за Земята в „Пътеводител на галактическия стопаджия” – „Предимно безвредна”? Така оцених и аз края на първия мандат на Първанов. А не трябваше. Защото, попаднал изневиделица на поста държавен глава в едно объркано време и в една объркана нация, Първанов направи всичко по силите си за да отклони България от заявения й път на развитие към статута на „нормална западна страна.” След 2001 година – и особено след 2005-та – се бяха нароили премного претендиращи да превърнат България в „троянски кон на Русия в Европа”. Но Първанов, бидейки държавен глава и радвайки се на огромна популярност сред населението, беше човекът на Кремъл в България.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване