01/29/12 08:46
(http://asenov2007.wordpress.com/)

НОВИНИТЕ ДНЕС – 5

Пламен Асенов

29.01.12

Този текст е защитен от “Закона за авторското право…..” Право за препечатването му  електронни и печатни медии получават срещу сумата от 150 лева, преведени по сметка: UniCredit Bulbank – BG 04 UNCR 70004504154064, Пламен Асенов /Plamen Asenov/ За контакти, допълнителни уточнения и поръчки – тел. 0885 99 35 74. Колеги, надявам се поне занапред да подходите професионално и проявите уважение към институцията “журналист на свободна практика”. Ние не късаме житейските блага от Дърво на живота в собствена плантация, а, също като вас, сме принудени да ги купуваме от магазина!

Хилъри Клинтън ще посети България

Държавният секретар на САЩ вероятно има поне две сериозни основания да посети България точно сега. Първото е, че най-после избрахме и вече встъпи в длъжност нов български президент, с когото тя може да си поговори наистина, а не да се чуди какви глупости да реди, че да бъде правилно разбрана, докато гледа умната физиономия на Първанов отсреща си.

Второто основание със сигурност е неразумната и непремерена официална българска позиция по въпроса за търсене на шистов газ в страната. Казвам „неразумна” и „непремерена”, доколкото правителството първоначално се договори за проучвания с американците, а впоследствие, при това под не много силен, но добре организиран от неизвестно кого натиск, се отметна.

Естествено, че при визитата на Хилъри Клинтън ще става въпрос в някаква степен за защита на интересите на „Шеврон”. Това не бива да се забравя. По-важното в случая обаче е, че техният евентуален икономически интерес съвпадат прекрасно както с евентуалния български икономически интерес, така и с актуалния български политически интерес от диверсификация на енергийните източници и бързо намаляване на зависимостта ни от Русия.

Гърците не щат български заплати

Гръцкият вестник „Етнос”, цитиран от БТА, направо изби рибата, като представи това твърдение за новина. `Ми това не е новина, бе, колеги. Българските заплати не ги иска никой, освен, може би, някои по-бедни племена в Сомалия и Етиопия. Изобщо не питайте англичанин или германец, един поляк или унгарец да попитате иска ли българска заплата, ще видите каква физиономия ще направи. Дори един сърбин, хърватин или македонец, дето им се надуваме, че те не са в ЕС, пък ние сме, ще ви се изсмеят на акъла.

Най-простото доказателство обаче е във факта, че, както е известно, те и българите не искат български заплати. Ама ги взимат хората, какво да правят, само такива им дават…..

Руснаците и Путин

15 хиляди души в Екатеринбург излязоха при минус 15 градуса студ да подкрепят идеята Владимир Путин да се върне на президентския пост в Русия.

Тия са луди!

И то не само защото трябва да си идиот, за да не видиш откровената фалшификация, която беше извършена на последните руски избори. Трябва да си още по-голям идиот, за да не разбереш какво ще стане и на президентските, които предстоят на 4 март – просто Путин ще си го изберат, независимо със или без подкрепа от разни мръзнещи. То това развитие в нормалния свят е предвидено още от десетина години насам, само в Русия някои наивници мислят, че трябва да се борят за победата на вожда си, когото толкова жаждат начело. От друга страна обаче, може преди демонстрацията да са им раздали безплатна водка на хората за стопляне и утоляване на въпросната жажда, знае ли човек…..

Но да оставим мъртвите да погребат своите мъртви, в случая аз се възхищавам на друго. Каква символика е избрана от кукловодите на събитието, а – 15 хиляди души, при минус 15 градуса. Какъв брилянтен стил…..Все едно чуваш някой да ти се представя с лек поклон и остър поглед: Stalin! Joseph Stalin!

Чорапи в балон

Не, не в медиен балон, а в истински. Южнокорейски активисти, загрижени за живота и здравето на хората в Северна Корея, надуват балони, пълни с топли чорапи близо до границата и ги изпращат оттатък. Все някой ще се изплъзне от зоркото око на комунистическите Ким-овци и ще стопли нечии измръзнали крака.

Това е една от най-разведряващите новини днес. И то не защото е смешна, напротив – трагична е, доколкото ни връща отново и отново към мисълта за мрачните дълбини, до които може една банда безумци, озверяла от съчетанието между простотия и жажда за власт, да докара народа си.

Но в същото време е вдъхновяваща, защото ни казва, че човешкият дух е неукротим и ще надделее.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване