02/03/12 14:47
(http://ivo.bg/)

България: троянска мечка на Америка в Русия

Спомняте ли си януарската газова криза през 2010 година, когато американците ни спряха без предупреждение доставката на природен газ насред най-лютия студ? Тогава един завод в Димитровград, гордост на българо-американската дружба, строен по американски технологии в доброто старо време, за малко да се взриви и да предизвика екологична катастрофа с непредвидими последици, предизвикани от коварното американско спиране на газоподаването. Но тази избегната на косъм напълно реалистична трагедия за хиляди мирни и тихи българи, слава Богу, не повлия да вечната дружба с Америка. Нямаше нито един протест на еколози срещу диктата на газовите американски монополисти. Нещо повече, България беше единствената държава, засегната от тогавашната газова криза, в която се намериха демонстранти да обозначат ясно виновника за нея: възмутени профсъюзни дейци организираха протести пред посолството на Украйна, макар да беше най-малкото спорно дали пък не е Америка!

Връщам ви към тази криза в отношенията ни със Съединените щати, която никак не навреди на движението на американофилите, финансирано от Вашингтон, нито на техните многохилядни сборища, натъпкани край язовир Копърка, за да разпаля най-после чувствителността на българските патриоти срещу наглите американци. Сега отново ни спират газа, транзитиран от Белия дом през Украйна- с цели 30 на сто е намаляло подаването на суровината. Поучени от кризата от януари 2010 г., този път имаме запаси, но положението е тревожно. Ето какво съобщава БТА:

„В Министерството на икономиката, енергетиката и туризма е създаден оперативен щаб с участието на представители и на „Булгартрансгаз“ и „Булгаргаз“, който следи обстановката и предприема необходимите мерки за обезпечаване на сигурността на газоснабдяването в страната и транзита на природен газ през нашата територия, посочват от МИЕТ.
Актуалната ситуация и предприетите действия днес са били обсъдени на среща при министър-председателя Бойко Борисов”.

 

Верни на империалистическия си нрав, американците ни оказват натиск заради хипотезата, че разполагаме с предполагаемо огромни запаси от газ, които най-после биха ни направили независими от Америка.

Ето защо трябва да поздравим още веднъж българския парламент и лично неговия началник г-н Бойко Борисов, които вдигнаха ръце в правилния момент в законодателния ни храм пред лицето на надвисналата опасност от забогатяване на България ( крайно нежелателно от американска гледна точка) и забраниха дори да се разсъждава над тази хипотеза. Трябваме им бедни, за да ни пазаруват и разиграват по-лесно като мечка- само и само да не попаднем в любвеобилните лапи на руската такава.

Американци, гоу хоум и долу ръцете от горепосочените методи на натиск върху нашата Родина! Ако не се усмирите, излизаме на протести в 12 български града!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване