02/07/12 09:16
(http://asenov2007.wordpress.com/)

НОВИНИТЕ ДНЕС – 13

Пламен Асенов

07.02.12

Този текст е защитен от “Закона за авторското право…..” Право за препечатването му  електронни и печатни медии получават срещу сумата от 150 лева, преведени по сметка: UniCredit Bulbank – BG 04 UNCR 70004504154064, Пламен Асенов /Plamen Asenov/ За контакти, допълнителни уточнения и поръчки – тел. 0885 99 35 74. Колеги, надявам се поне занапред да подходите професионално и проявите уважение към институцията “журналист на свободна практика”. Ние не късаме житейските блага от Дърво на живота в собствена плантация, а, също като вас, сме принудени да ги купуваме от магазина!

Орташката кобила

По повод трагедията в село Бисер премиерът Бойко Борисов цитира народната мъдрост, че „орташката кобила и вълците не я ядат”. Така той се опита да илюстрира факта, че „когато една собственост се ръководи от няколко институции, тя не се стопанисва”. Много проста мъдрост е тази! Както се казва в такива случаи – мерси за информацията, ама това си го знаем отдавна. Още повече – в България този световен принцип дори не изчерпва цялата истина, защото тук много често дадена собственост не се стопанисва както трябва, независимо че се ръководи само от една институция. Това се отнася включително и за микроязовирите, които създават големи проблеми всяка година и всяка следваща година създават все по-големи проблеми.

Над 3 000 микроязовира, които заплашват живота, здравето и имуществото на близо милион и половина българи са в лошо състояние – информират колегите от „24 часа”. Подозирам, че поне половината от тези напоителни съоръжения не се стопанисват колективно, а еднолично. И въпреки това продължават да заплашват…..
Та не е работата до собствеността, граждани. Или поне не е само до собствеността. Работата според мен опира до факта, че огромната част от държавните, общински и всякакви ведомствени чиновници – макар много добри хора сами по себе си – щом заемат съответната позиция, започват да се мислят като началници, на които хората са им нещо длъжни, а не като слуги, които трябва да се скъсват от работа за обществена, не за лична полза.

Как става тази трансформация не ми е ясно, но то сигурно е защото никога не съм бил чиновник или какъвто и да било началник. Важното обаче е, че ефектите от нея са силно отрицателни и ни преследват навсякъде в любимата ни родина.

Али Хаменей срещу Израел

Аятолах Али Хаменей заяви, че Иран ще изтрие Израел от лицето на земята. Според него „ликвидирането на Израел е легално и морално оправдано”.

Да-а-а, очевидно е за всеки. Ликвидирането на Израел е легално, а ликвидирането на иранската ядрена програма, с която маниакалните аятоласи заплашват сигурността на целия свят – не. То е престъпление от най-висш порядък.

„Израел е раков тумор в Близкия Изток” – твърди още аятолахът. Макар целият останал свят, без Русия, Китай и българските комунисти, разбира се, да смята, че именно режимът на аятоласите, заедно с приятелския им диктатор в Сирия, плюс доскоро управлявалите ненормалници Саддам и Кадафи, са основните ракови клетки в региона.

За тия момчета в Иран двойните стандарти са като дъвчащи бонбони. Затова и хората, които живеят под тяхното управление, живеят живот на сдъвкани.

Ама тия същите момчета, въпреки че на теория добре познават Израел, май си нямат представа с кого точно се захващат. Това не им е ЕС, в който левичарските нагласи във върхушката правят тромавата машина за вземане на решения още по-тромава. И не са САЩ, които още не могат да вдигнат глава от ангажиментите си в други горещи точки на света, пък и винаги се опитват да бъдат докрай дипломатични.

Така че Али Хаменей, вместо да прави войнствени изказвания, да вземе да се помоли за повече разум. Аллах е добър, ще му го даде.

Джоли-то ще ми скъса сърцето

Забърсала ли е Ангелинка Джони Деп или не го е забърсала – този сакрален въпрос витае в някои световни, а оттам и български медии. Както ни информират колегите, темата вече две години не дава мира на горката Ванеса Паради, формалната собственичка на Деп, а оттам произтичат и влошените им напоследък отношения.

Не знам светата истина по въпроса, граждани, но аз лично смятам, че Ванеса Паради е права, като смята мъжа си за забърсан. Преди години нали Дженифър Анистън беше в нейното положение и видяхме, че също се оказа права. Но в случая не само аналогиите с миналото са аргумент, а и реалностите от настоящето.

Ако съдя по себе си, като нищо Джони-то е съгрешил с Джоли-то, защото кой нормален мъж може да и устои в съвременния свят? За себе си знам, че не бих могъл и бих се отдал на греха при първия удобен случай. Но съм умен и затова – застрахован,  отдавна вече притежавам официално разрешение от жена ми, че погрешката ми е изначално опростена. Е, принуден бях и аз да дам на нея реципрочно разрешение за Брад Пит, но това е бял кахър. А виж, Джони Деп очевидно за никакво предварително разрешение не се е потрудил, затова сега си има проблеми.

Но Деп няма да го мисля, друго ми къса сърцето сега. Сигурен съм, че в драматичен момент като този много по-лесно би ми било да съгреша с Ванеса Паради, която също харесвам много. Лошото е, че за нея нямам специално разрешение. По тази причина преди години и Анистън изтървах…..

Но в случая виня не себе си, а пак Джоли-то, защото човек никога не може да предвиди каква уязвима женска плячка ще остави това Ангелче след страстните си походи по мъжките територии.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване