02/08/12 11:15
(http://www.bivol.bg)

Мерд! Мафията ни нито умира, нито се предава!

borisov_shlifer

Не, не могат европейските чиновници да се изразяват ясно, конкретно и директно, като маршал Камброн при Ватерло*.

За пореден път в евродоклад ни се сервират препоръки за "усъвършенстване на управлението, отчетността и ефикасността", "увеличаване на професионалния капацитет и отчетността", "дейни стратегии", "рационализирането на правното основание" и дрън-дрън и бла-бла.

Много утешително е, че година след създаването на "хоризонтален проект за борба с корупцията (БОРКОР)", той вече разполагал със седалище и постоянно назначени служители. И още: "създаден бе консултативен съвет, определени бяха договорености за сътрудничество с централната и местните администрации, беше постигнато съгласие по списък със задачи и евентуални законодателни предложения."

Освен това там беше трудоустроен един кадър на ДС, който е отговорен за най-големия скандал с подслушване на политици и журналисти през последните години. Но за това няма да прочетете нищо в доклада.

Няма да прочетете и за това как преди година премиерът нарежда на шефа на митницата да прекрати митническа проверка срещу нарушител, защото : "Там, поех ангажимент... Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам".

Същият този, вече покоен нарушител е казал на шефа на митниците следното: "Аз съм се разбирал с всички власти и съм си плащал и сега съм изненадан защо така се процедира с мене".

Няма изненадани, че шефът на митниците не е "процедирал" този субект на прокурор за корупция.

Самата прокуратура също не се изненада от това, което чу цял народ в "бирените записи". Вместо да подгони и премиер, и митничар, и да постигне най-сетне "конкретни резултати в широкомащабен антикорупционен проект", тя се отчита пред Европа с "ангажимент до края на 2011 г. да бъдат създадени мрежи от специализирани прокурори за икономически и финансови престъпления".

Явно са я създали мрежата, с ей такива дупки, през които изпаднаха "дребните" прегрешения около скандала с Мишо Бирата и в началото на 2012 проверката беше спряна.

Толкоз за корупцията. За организираната престъпност пък научаваме, че "напредъкът през последните месеци по други важни дела, свързани с организираната престъпност, беше ограничен".

Сякаш не го знаем. А от Wikileaks научихме и за едни важни дела, свързани с организираната престъпност, които изобщо не са започнали, няма и да започнат.

Премиерът Борисов бил участвал в далавери с "източване на горива и мащабен трафик на амфетамини" - пише в свръхсекретен доклад на САЩ. И се уточнява, че тези престъпления са потвърдени с данни от специалните им служби.

Данни, които не са достатъчни за българските прокурори да започнат дори проверка.

Барозу, Меркел и други европейски политици продължиха да се прегръщат с "бабаита изтупан в Армани". Може и да бърчат нос, но не го правят публично.

И все пак, при цялата му витиеватост, европейският доклад се възприема като негативен. Борисов веднага нарочи виновните: разприказвали се министри, коварна опозиция, "доноснически" неправителствени организации...

Забрави само някои немногобройни медии, които също непатриотично "доносничат", че от доклад на доклад българите продължават да живеят в дефицит на справедливост и излишък на мутренски, полицейски, прокурорски, съдебен и административен мерд. Направо гвардейски подвид е, че все още не всички са се предали.

*На Камброн се приписва фразата: "Говно! Гвардията умира, но не се предава!"

Публикувана на 02/08/12 11:15 http://www.bivol.bg/merde.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване