02/12/12 16:18
(http://ivo.bg/)

Бракониерът Първанов явно е въоръжен с компромати срещу Борисов

Отново в предаване на любимата му Би Ти Ви, с която го свързва дружбата с рекламния бос Георги Гергов, залезлият от „Дондуков” в „ Красна поляна” Георги Първанов отново и отново се саморекламира със суперлативи.

В залеза на своето управление той предприе масирана медийна контраатака срещу имиджа си на бракониер, известен с кръвожадните си снимки, приклекнал над убити вълци, за да се самообяви за първия опитомител на вълк в човешката история. Ако сте забравили или си мислите, че се шегувал, че е изрекъл тази глупава претенция ( която по своя примитивизъм не отстъпва на севернокорейските официални съобщения за натъжените диви зверове от кончината на великия им кормчия Ким Чен Ир), да ви припомня, че за него това е толкова важно, че чак е наредил да качат на президентския си сайт едно от интервютата си, в които настоява да е единственият човек опитомявал някога вълк.

18-09-2011

Интервю на президента Георги Първанов за предаването на Валерия Велева “По пантофи”, Нова телевизия
:

Медиите Ви нацелиха в слабото място – ловът. А откъде дойде тази страст, ловът?

Георги Първанов: Баща ми е бил ловец, за дядо ми не помня. Аз ловувам по-специфично. Моят пряк интерес в лова са хищниците. Много искам, не сега като президент, но може би зимата, която предстои, някои от колегите Ви, които много нахъсано пишат или говорят по темата, да изкарат едни 16 часа с президента, защото да ловуваш, да чакаш, да дебнеш вълка, това означава 14-16 часа в най-лютите зимни студове, в една барака и при това не помръдваш през цялото време, взираш се в тъмната нощ, с риск да не видиш нищо. Това ми се е случвало по 20-30 пъти. Виждал съм вълци. Последният път видях четири вълка, които бяха доста далеч от мен, но беше невероятна гледка. Истинско удоволствие да наблюдаваш общуването в една такава общност на най-умните животни в Европа. Затова ми е толкова интересно, затова ловувам вълци и отглеждам вълк.

Точно това щях да Ви питам – ловувате вълци, а отглеждате вълчица, как така?

Георги Първанов: Защото общуването, във всякакъв смисъл, с вълка е голямо предизвикателство. Отново ще Ви кажа, това е най-умното животно. Ловът на хищници е предизвикателство, защото те поставя относително равно, за разлика от всички други животни, които може да обстреляш по най-безобидния начин, т. е. по най-безпощадния начин. А моят вълк, който вече стана национален герой – вълчицата Зорница, е друг тип предизвикателство. Тя не се отглежда в клетка, както Вие виждате, в Зоологическа градина, тя е социализирана във всяко едно отношение. Тя общува с нас, както ние общуваме помежду си, общува с кучетата ми и все ми се струва, че това не го е постигал никой друг. Да опитомиш вълк, да го социализираш. Това е нещо, върху което си струва да се замисли човек.”

Опитомителят на вълци, единственият такъв в хилядолетната човешка история ( който толкова ги обича, че ги убива с кеф), премина и през други етапи на хвалбите пред медийното огледало. Любимият му повтарящ се мотив сред тях беше самооценката му, че бил един успял президент. Повтаряше го навсякъде, където имаше слушатели. Едва в последната си реч, в деня на встъпването в длъжност на новия президент Росен Плевнелив, хвалещият се вълци призна с половин уста, че всъщност става дума за нещо друго: че е бил президент по време, оказало се успешно за България – бих добавил въпреки него, което определено се отнася за членството ни в ЕС например.

Сега, когато вече не е институционално барикадиран с недосегаемост, започва да набляга на „личността” си, което е нов акцент за човека, свикнал 10 години да ни „респектира” с институцията, която олицетворява. За целта сега вече се самоопределя като „силна личност”. В това свое качество той ни обещава чрез Би Ти Ви, че щял да участва в битка с Борисов, която щяла да бъде битка на силни личности, каквато рядко била виждана някога в нашето политическо пространство.

Думата „рядко” може да бъде вплетена в тази конструкция и по друг начин- като нещо, което човек избягва да настъпва. Защото пръска едни субстанции, които говорят за нечистоплътност. Защото Първанов не се посвени да замери опонента си ( с когото са изяли иначе доста чевермета заедно за сметка на руския олигарх Златев) с публикацията в американското списание „Конгрешънъл куотърли”, унищожителна за Борисов по своя компрометиращ характер- намери за нужно да я припомни удобно след края на мандата си. Не бих споменавал този епизод от братско-вражеските отношения между двамата, ако не беше фактът, че навремето Първанов осъди гневно същата тази публикация срещу Борисов по следния начин, цитиран от Дарик радио:

8 март 2007
Статията в американското издание „Кънгрешънъл куортърли“ е откровено антибългарска по своя характер, не се основава на доказателства и обижда България, смята президентът Георги Първанов. Това казаха от прессекретариата на държавния глава, потърсени за коментар по повод публикацията.
Американското издание цитира разследване за оценката на риска в България, поръчано от частна банка. В него пише, че най-известният български политик Бойко Борисов е съратник на известни гангстери и е свързан в почти тридесет убийства.”

Така че опитомителят на вълци, който обича да ги отстрелва, си беше опитомил и Борисов, но сега иска да ни убеди, че е готов да го гръмне в „невиждана битка”, в която да го замеря с „антибългарски” фосили от американски произход.Ето на това му се вика „силна личност”- даже направо силова. Защото самочувствието му издава нещо, в което има всички основания да бъде заподозрян: че е тежко въоръжен с компромати, от които произтича силата на неговото вълче самохвалство.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване