02/14/12 15:45
(http://www.azcheta.com/)

Читатели направиха Бургас романтична столица на България

Точно 49,3 м е дължината най-дългото любовно писмо за 2012 година в България, което еднозначно превърна Бургас в „Романтична столица на България“, съобщиха от Кръгозор. Писмото е дело на читатели, които успяха да обединят своите лични послания и любовни обяснения и превърнаха своя град в победител за втори път след 2009 г. Подгласник в надпреварата е миналогодишният победител Велико Търново с 44-метрово любовно писмо, а трети сред романтичните градове в страната остана Добрич с писмо дълго 36,2 метра.

Финалът на кампанията за най-дълго любовно послание се проведе на 13 февруари по време на премиерата на сборника „Сто сонета за любовта” от големия латиноамерикански поет Пабло Неруда в софийската книжарница "Хеликон-България".

Събитието, изцяло подвластно на романтичното настроение, беше озвучено именно от нежните стихове на чилийския поет, четени в оригинал от Андрес Сааведра, отговорен секретар на Почетното консулство на Чили у нас.

Кампанията за най-дълго любовно писмо се проведе за трети път и бе организирана от издателска къща „Кръгозор” и верига книжарници „Хеликон”. Те посочват, че всяка година размерите на романтичните послания се увеличават двойно.

Ето и класацията на всички любовните писма в различните градове:

Бургас – 49,30 м
Велико Търново – 44 м
Добрич - 36,20 м

Габрово – 31,10
Русе – 15 м
София - общо – 24,30 м
Стара Загора – 6,75 м
Благоевград – 5,30 м
Варна – 3,90 м
Кюстендил – 3,50 м
Шумен – 3,10 м
Пловдив – 2,30 м

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване