02/17/12 06:47
(http://asenov2007.wordpress.com/)

НОВИНИТЕ ДНЕС – 23

Пламен Асенов

17. 02.12

Този текст е защитен от “Закона за авторското право…..” Право за препечатването му  електронни и печатни медии получават срещу сумата от 150 лева, преведени по сметка: UniCredit Bulbank – BG 04 UNCR 70004504154064, Пламен Асенов /Plamen Asenov/ За контакти, допълнителни уточнения и поръчки – тел. 0885 99 35 74. Колеги, надявам се поне занапред да подходите професионално и проявите уважение към институцията “журналист на свободна практика”. Ние не късаме житейските блага от Дърво на живота в собствена плантация, а, също като вас, сме принудени да ги купуваме от магазина!

Цветанов подава ръка на съда

Винаги е добре да се подава ръка, когато стане дума за отношения между хора и институции. Имам обаче няколко съвета към замесените в тази драма.

Първият съвет е съдът, като види ръката, да провери дали тя не държи нещо опасно – зареден пистолет, палка…..много са възможностите. Второ, пак съдът, в този случай не бива да проявява първичния си рефлекс и да вземе, та да удари протегнатата ръка с дървения съдийски чук или друг подръчен инструмент. Трето, този път вече Цветанов, да провери дали съдът е измил своята ръка, преди да стисне неговата в отговор. Това третото предполага, че Цветанов със сигурност си спомня да е измил собствената си ръка, преди да я подаде на съда.

А ние като общество пък трябва да знаем с какви думи всяка от двете страни пристъпва към обсъжданото измиване на ръцете. Защото ако ще са думите на Пилат Понтийски, с които той прехвърли собствената си отговорност върху главите на евреите, тогава да не се хабим с очаквания нещата в България да потръгнат.

Русия и ядрената бомба

Не ми е толкова до Русия и бомбата, граждани, и за тях ще стане дума донякъде, но като подтема. От нея ще взема повод пак да коментирам разминаването между заглавие и текст, което постоянно се наблюдава в българските медии.

„Русия ще използва ядрено оръжие при едно условие” – цитиран е да казва в заглавие  Николай Марков, началник на генералния щаб на руската армия. В този момент аз се зачудих – защо само при едно условие, откога само при едно, да не би руснаците да са променили военната си доктрина към нещо по-смислено…..И се зачетох, но, както се досещате, оказа се, че реалността е съвсем различна. От текста се разбира, че условието всъщност не е едно, а цели три. Цитирам: „Русия няма да се поколебае да използва най-страшното оръжие на съвремието, ако трябва да се защитава от военна агресия или да защитава своите съюзници. Третият повод, при който военните са готови да ударят с ядрен юмрук, са „опитите за ликвидиране на руската държавност“.

Да оставим настрани шизофренията, която прозира в това изказване. Защото, нали се сещате, граждани, колко широки са руските понятия за „военна агресия” и „съюзници” – точно колкото е широка и самата руска душа. Че те може да броят и Иран за съюзник – нали му продават ядрени технологии и печелят от това. А може още и нас дори да ни броят за съюзници, знае ли човек какво ще се случи, ако македонците например ни задрънкат оръжие под носа…..

Още по-впечатляващо е изразеното опасение от „опити за ликвидиране на руската държавност”. Това ми звучи като директна предизборна заплаха – да внимава опозицията, защото, както свободно си протестира насред  площада пред Кремъл, можем да я праснем с бомбата по главата. Така де, нали в епохата на Путин руската опозиция непрекъснато е обвинявана, че иска да разруши святата руска  държавност.

Но и това загърбвам, за да попитам пак – защо, след като в текста съвсем ясно са изброени три случая, при които Русия би използвала ядрено оръжие, в заглавието се твърди, че е само един. Кого лъжем ли е правилният въпрос в случая или кой ни лъже е по-правилен?

Мис България на 59

Отрадно е, граждани, да прочетеш такава новина. На човек му става едно леко на душата и се изпълва с оптимизъм, че каквото и да се случи в този живот, останалото винаги предстои. Е, наистина, въпросната 59-годишна дама все още не е станала мис България, само се кандидатира за короната, но и това стига.

Според мен тази девойка със сигурност ще победи поне една от своите конкурентки – онази, която е висока 150 сантиметра, но за сметка на това бюстът и се разпростира на цели 110 сантиметра околовръст. То бива, бива, ама…..

Не знам, имам добри приятели, които са страстни маниаци на големите женски гърди и макар това да противоречи на моята визия за нещата, донякъде ги разбирам. Разбира се, в същото време малко ги съжалявам, защото мисля, че са подведени от изобилието на плът в рекламите. Или от глупостите, които често се пишат за това как мъжете по света харесват големите бомби. Смятам тези неща за хитро замислена ПР акция от страна на производителите на силиконови импланти и онези хирурзи, дето ти изсмукват мазнини от дупето, за да ти ги сложат на устните. Иди после целувай непроверени непознати, колкото и да са чаровни…..

Лично аз се придържам към идеята за красотата на естествения продукт, а, независимо от неговия размер, тази красота включва и качеството „съразмерност”. И не мога да приема, че съотношението 150 – 110 има нещо общо с красотата, колкото и да ме убеждавате.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване