02/18/12 07:41
(http://www.azcheta.com/)

Писатели заемат литературни герои в протест срещу ACTA

Български писатели, журналисти и блогъри ще се включат в литературно предизвикателство "Не на АСТА!", което започва в понеделник. Участниците в предизвикателството ще пишат свои текстове, но ползвайки литературни герои от известни автори, и така ще покажат несъгласието си с търговското споразумение за борба с фалшифицирането АСТА.

Стартът ще бъде даден на 20 февруари от Нинко Кирилов, който ще публикува по един текст със заети герои всеки ден в блога си. Това могат да правят в собствените си блогове или лични страници и всички други, които искат да се включат с материали.

"Зад нас не стои никой и същевремнно стоят всички, които подкрепят противопоставянето на АСТА като кауза. Всеки желаещ, който пише или просто иска да се забавлява, като чете, може да се присъедини", каза за "Аз чета" създателят на предизвикателството - журналистът Ники Русинов.

"Взаимстването на чужди герои, теми и идеи, поставени в напълно нов контекст, е създало едни от най-великите произведения на човечеството. Целият ни духовен, културен, материален прогрес се дължи на споделянето и обмена на идеи, иначе сега бихме живели още в каменната ера", обяснява Русинов.

Всички линкове на участниците се в предизвикателството могат да бъдат качвани в специално създадената Facebook-група Литературно предизвикателство "Не на АСТА!". Литературното предизвикателство "Не на АСТА!" ще продължи официално до неделя, 26 февруари.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване