02/29/12 20:12
(http://peterpanayotov.blogspot.com)

За хората и мишките

Искам да живея в България която отвън е хубава, а отвътре е още по-хубава. Искам властта да започне да прави политика „За хората”, а не „За пред хората”; Не искам власт която знае как да преудолява трудни моменти, а такава която знае как да не ги допуска; Искам завършени магистрали, не искам обаче едва 10% от населението да може да си позволи да ги ползва.
Демографската катастрофа е един от най-големите проблеми пред нацията ни! Искам политика която да стимулира раждаемостта сред Българите, а не политика която да ограничава раждаемостта сред ромите; Не искам етническите партии да набират популярност, искам етническата представителност да набира популярност сред ядрата на Българските партии. Не искам младите хора да се концентрират в София, където е бизнеса, искам бизнеса да се върне в градовете от които е тръгнал; Не искам симбиоза между бизнеса и властта, искам симбиоза между бизнеса и хората.
Продължителността на живота в България е сред най-ниските в Европа. Не искам модерни и големи болници в селата, искам бърз достъп на хората от селата до големи и модерни болници в градовете. Не искам въздушния транспорт да се използва само за превоз на ВИП пациенти, а за превоз на пациенти до ВИП медицински заведения. Не искам икономическият принцип да е водещ при определяне на квотите за безплатните лекарства, а хуманният.
Икономическата криза е нещото което най-много мъчи Българина днес. Искам фирмите спечелили обществени поръчки през предходното управление да бъдат наказвани. Не искам да бъдат наказвани обаче техните служители, които са обречени да не получат заплатите си заради отлагане на бюджетните плащания. Искам бизнеса да пълни държавната хазната. Не искам обаче това да става от глоби и санкции, а от стимулиране на растежа и създаване на благоприятна бизнес среда. Вярно е че икономиката се стимулира когато хората започнат да харчат спестяванията си. Не искам обаче това да става, когато някой така казва на хората, а когато някой направи така, че хората да се почувстват сигурни и стабилни сами да развържат кесиите си. Искам в малките градчета да се режат ленти. Не искам обаче това да са дискаунтъри за хранителни стоки, а фабрики които да произвеждат стоките за тези магазини. Искам хората да разполагат с неограничен достъп до кредити и модерни финансови услуги, а не банките да разполагат с неограничен достъп до хората и техните съдби. Искам държавните служители да получават заслужени големи заплати, а не да се оправдават за получените си незаслужени големи бонуси.
Искам хората да контролират политиката, а не политиката да контролира хората! Искам нова гледна точка!
Публикувана на 02/29/12 20:12 http://www.panayotov-blog.com/2012/02/blog-post_29.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване