03/13/12 10:09
(http://ivanbedrov.com/)

Върнете парите, върнете парите!*

Откакто министърът на финансите Симеон Дянков започна да говори за преизпълнение на приходите в бюджета, се почувствах малко по-добре. И спрях да си задавам въпросите, които преди това си задавах. А именно – защо харчат моите (и вашите, и вашите) пари така щедро? Знам, че обичате повече щедри хора, а не скръндзи, но все пак предпочитам парите на данъкоплатците да са в ръцете на скръндзи.

Без никакви усилия, без проучване, без събиране на данни… ей така, без нищо, само за няколко дни научих няколко примера. Просто прочетох следните истории:

- Държавният резерв купил бензин и дизел скъпо. Не просто скъпо, зареждам всяка седмица и много добре знам колко е скъпо – те са купували ужасно скъпо, на много по-високи цени от тези в бензиностанциите.

- Министерството на образованието изхарчило едни пари за една програма, но пък един 63 млн.лв. се изгубили някъде. Това е установил одитът на Сметната палата.

- Здравната каса платила няколко пъти по-скъпо за същите лекарства, за които година по-рано здравното министерство платило няколко пъти по-евтино.

Знам, че можем да продължим този списък.

 

* – Заглавието е цитат на министър-председателя Бойко Борисов, който с тези думи призова бившите управляващи да върнат бонусите (става дума за ДМС), които са получавали.

снимка: sofiaphotoagency.com

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване